Így készítsd el saját weboldalad - a tartalom feltöltése

Igen, akár azt is mondhatnád, hogy ott kezdjük, mint Pista a... Pedig hidd el, így a legegyszerűbb, ha először feltöltöd weboldaladra a tartalmat. Vagy Te inkább a dizájnnal kezdenél, meg a főmenüvel?! Na akkor tényleg olvasd el ezt a bejegyzést!

Ha még nem készítetted el weboldalad vázlatát, mert nem olvastad el a cikksorozat előző részét, akkor azt ide kattintva pótolhatod.

(ha nagyon nincs ínyedre a PW CMS alapértelmezett megjelenése, akkor a Megjelenés->Új téma létrehozásánál válasz ki egy olyat, ami hasonlít a végcélhoz - de ne kezdj el a megjelenéssel játszani, mert hidd el, hogy még semmi értelme!)

 

Nos, vágjunk bele!

 

Nézd meg a vázlati tervedet, melyik oldalakat emelted ki?! Ezekkel kezdjél!

Azt nem tudom, hogy milyen oldalakat írtál fel magadnak, de annyit tudok segíteni, hogy a kapcsolati oldalról ezeket ne hagyd ki (remélem kiemelted, hogy fontos!)

 • cégnév
 • cégvezető
 • székhely (ha van)
 • levelezési cím (ha eltérő)
 • ügyfélszolgálat/iroda/szalon...
 • telefonszám - ha van akkor fax is
 • e-mail cím
 • nyitvatartás (ha van)
 • ügyintézők: beosztása, mivel foglalkozik (hogy a látogató tudja kit keressen), elérhetőségei - telefonszám, e-mail
 • térkép
 • kapcsolati űrlap (ezt már alapból tartalmazza az oldal)

Bármilyen furcsán is hangzik, ha a kiemelt oldalakkal készen vagy, akkor csináld meg a többi oldalt is.

Azért fontos az oldalakkal kezdeni, mert később ezekre fogsz linkelni. Írsz egy bejegyzést, amivel lenyűgözöd az érdeklődőt. Mit teszel a bejegyzés aljába?! "További információért keressen fel minket személyesen!", és igen, ez a kapcsolati oldalra mutat (mint a példa kedvéért most én is belinkeltem).

De ha majd az oldalsávba elhelyezel egy térképet a Google Térkép plugin segítségével, akkor egyértelmű, hogy a fejlécét szintén a Kapcsolat menüpontra fogd linkelni.

Természetesen ahogy készülnek az oldalak, helyezz el linkeket a szövegben, mint például a Kapcsolati oldalról legyen elérhető a Rólunk oldal. Nem kell mást tenned, mint a kapcsolati oldal aljába, írd oda hogy "Ismerje meg irodánkat" és linkeld be a Rólunk oldalra, ahol bemutatod a céged, a munkatársakat...

A lényeg, hogy bátran linkelj (persze a jó ízlés határain belül). A marketingesek ezt úgy szokták megfogalmazni, hogy "vezesd végig a látogatót a weboldaladon". Én pedig úgy, hogy a látogató egy kiskutya (bocsi :), aki aranyos meg minden, de mindig mindet elé kell tenni, különben nem veszi észre, és unalmában elcsavarog!

 

Akkor kezdődhet a blogolás!

 

Első körbe hozzuk létre a kategóriákat, amiket a vázlatra felirtunk. Ne legyünk restek leírást is adni hozzájuk, had legyen tartalmas a weboldal.

Legalább 4-5 bejegyzést írjunk az indulásra, hogy ne legyen "üres" a weboldalunk. Természetesen kezdhetünk olyan sablonos bejegyzéssel is, mint hogy "Elindult weboldalunk". Nem szükséges egyből a világ nagy dolgaival foglalkoznod, nyugodtan írj bejegyzéséket a cégedről, osszál meg jó sztorikat, írd le hogy jutott el vállalkozásod idáig.

Segítségért olvasd el ezt a bejegyzést, és természetesen bátran linkelj a létrehozott oldalakra. Sőt írhatsz az oldalakhoz kapcsolódó bejegyzést is,

példa: éttermed van, és 2 éve bővítettétek ki egy szabadtéri pavilonnal elsősorban esküvők és egyéb rendezvények lebonyolításához. Nos, látom a szemedben, Te vagy a város megmentője! Tehát már írhatod is a cikket (vagy akár többet is), hogy Milyen nehéz egy jó esküvőt megszervezni, és hogy mekkora felelősség ezt az éttermednek lebonyolítani, és hogy mekkora figyelmet fordítottatok a szabadtéri pavilon kivitelezésére, amiről galériát itt és itt tekinthetnek meg - persze mennek az esküvő rendezésnek létrehozott külön oldalra.
-- igen, ezért kezdtünk először az oldalak felszerkesztésével

 

Most állj meg, és gondold át az olvasottakat

 

Tehát a fontosnak jelölt oldalaid a lepkeháló, a bejegyzésekkel, és a kiegészítő oldalakkal pedig tereled a látogatókat a hálódba - valahogy így próbáld meg felszerkeszteni a tartalmat.

 

Itt találod a következő részt, ahol rendbe rakjuk a fejlécet, a láblécet és persze a főmenüt, valamint gondoskodunk egy remek oldalsáv kialakításáról is.

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
PW CMS 1.4.6 · Adatvédelmi irányelvek · Visszajelzés küldése
A weboldal cookie-kat használ. Adatvédelmi irányelvekértem