Ingyenesen letölthető illusztrációk weboldaladra vagy facebook bejegyzéseidhez

2020. október 13., keddWebdesign

Engem mindig is nagyon lenyűgöztek az illusztrációk, amikkel először a Google és a Facebook felületein találkoztam. Aztán egyre inkább terjedtek a weboldalakon is ezek a dizájnba beépülő grafikai elemek. De nézzünk szembe a tényekkel, ez már kő kemény grafikus munka. Ehhez véna kell...

Viszont most mutatok 5 weboldalt, ahonnan nemcsak hogy ingyenesen tölthetsz le, és használhatsz fel ilyen illusztrációkat weboldaladhoz vagy Facebook/Instagram post-jaidhoz, de letöltés előtt még kedvedre is színezheted őket, hogy illeszkedjenek céged arculatához

-- a bejegyzés végén összeszedem listába, milyen felületeken használhatod ezeket a grafikai elemeket --

unDraw

unDraw illusztrációk

unDraw - emberek és technológia

Katerina Limpitsouni készítette ezeket a csodás illusztrációkat, amiket teljesen szabadon használhatsz fel akár weboldalad új dizájnjához, post-jaidhoz megkötések nélkül. Az illusztrációk javarészt embereket és technológiát ábrázolnak.

Freepik Stories

Történetek a Freepiktől akár animáltan is

A Freepik Stories ingyenes illusztrációk gyűjteménye, amiknek az elemeit nem csak, hogy színezheted letöltés előtt, de még az illusztráció elemeit is kedvedre kapcsolgathatod. Azaz például fentről a 2. képet letöltenéd, de nem szeretnéd rá a hölgyet a puffal, csak kapcsold ki azt a 2 elemet, és töltsd le.

Ráadásul a böngészőben meg is animálhatod az illusztráció elemeinek megjelenését, és letöltheted az animációt GIF képként vagy videók formátumba - ez teljes őrület

OUCH Icons8

OUCH - tömérdek illusztráció kategórizálva

Ugyan itt nem színezhetünk kedvünkre, és az ingyenes verzióban csak "rossz minőségű" PNG fájlként tölthetjük le az illusztrációkat, de az átlátható kategorizálásnak köszönhetően pillanatok alatt megtalálhatjuk a megfelelőt a több ezer illusztráció közül.

Ami pedig a rossz minőségű képet illeti, bőven van olyan jó, hogy bátran felhasználd bejegyzésed kezdőképéhez, vagy akár weboldalad grafikai elemeként.

Plusz pont, hogy külön kategória van a COVIDra is, benne 300+ illusztrációval

ManyPixels Illustration Gallery

ManyPixels egy stílus minden esetre

5 stílusban találhatsz itt illusztrációkat, ebből a legnagyobb kategória a Monochromatic amiben 500+ illusztrációt találsz. Szinte nincs olyan témakör, amihez nem találnál egy remek képet, aminek letöltés előtt természetesen beállíthatod a színvilágát.

A kereső segítségével gyorsan szűkítheted az illusztrációkat, hogy ne kelljen az összeset végiglapoznod - persze angolul keress.

 

Úgy gondolom, ennyit elég is felsorolni, hiszen kizárt hogy a 4 oldal valamelyikén ne találd meg a megfelelő illusztrációt, amire szükséged van.

Mikor és hol érdemes illusztrációkat használnod?!

  1. weboldalad grafikai elemeiként
  2. érkezési oldalakon
  3. bejegyzésed kezdőképéhez
  4. közösségi média megosztásoknál (Facebook, Instagram)
  5. hírlevélben
  6. mobil applikációban

 

Azért letöltés előtt nézzetek rá a licencre, mert időről időre változhatnak!

Te másik portált használsz grafikai elemeid beszerzésére?! Kérlek oszd meg velünk komment formájában!

Kósi János webdeveloper
Kósi János

A weboldal készítés nem csak a munkám, a hobbim is. Az aktuális webes trendeket követve mindig azon gondolkozom, hogy lehetne belőlük hasznot csinálni.
Hogy ügyfeleimnek ne csak egy weboldalt, hanem működő rendszert biztosítsak, egyre többet foglalkozok online marketinggel is - meg kell hogy mondjam, már a hobbijaim között sorolom

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
Belépés más szolgáltatásokban élő regisztrációval
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési Tájékoztatóértem