Így válassz weboldaladnak színtémát!

2015. június 10., szerdaWebdesign

Mint ahogy azt már az előző bejegyzésben kitárgyaltuk, nem túl kifizetődő eltérni a megszokott, gyakorlatilag sablonos elrendezésektől. De azért ez nem azt jelenti, hogy weboldaladnak ugyan úgy kell kinéznie mint a többi honlapnak!

Ahhoz, hogy egy valóban egyedi weboldalt kapj, ami híven tükrözi céged arculatát, nem kell mást tenned, csak válassza ki egy pár színt, összesen 5-öt:

  • kell egy a háttérnek
  • egy alap betűszín
  • egy fő-kiemelő szín
  • egy al-kiemelő szín
  • és plusz még egy szín, amivel kiemelni/dekorálni tudsz

A háttér világos weboldalak esetében fehér, vagy halvány szürke, sötét weboldalaknál fekete vagy sötétszürke.

A betűszín pont a háttér ellentéte, itt csak arra kell vigyázni, hogy ne legyen túl erős a kontraszt - tehát fekete hátterű weboldalon ne használj fehér betűket, inkább legyen világos szürke.

A fő,- és al-kiemelő színt használd olyan részeknél, mint például a főmenü, vagy az oldalsáv és lábléc bővítményeinek dekorálására.

A +1 színt használd a linkek kiemelésére és minden olyan egyéb helyen, ahol kifogytál volna a színekből.

 

Ha valahol egy adott szín nem érvényesül megfelelően, akkor használd annak egy világosabb vagy sötétebb árnyalatát - de túlzottan ne térj el a színtől.

 

Igazából ennyi az egész, ez nem egy bonyolult dolog. Már csak azért sem, mert milliónyi színösszeállítást találhatunk a weben.

 

Themeforest

Themeforest.net
itt rengeteg weboldal dizájnt találsz, amikből ihletet meríthetsz weboldalad megjelenéséhez

Én legtöbbször a Themeforest.net weboldalt szoktam nézegetni, ahol a WordPress-hez lehet témákat letölteni, de annál is fontosabb, hogy meg is lehet őket nézni "élőben". Na most, senki se akarjon a színösszeállításnál többet lelesni ezekről a weboldal dizájnokról, mivel 90% gyakorlatilag használhatatlan! - a miértje elég hosszúra nyúlna, így most ettől megkíméllek :)

És ne feledd, nem kell attól félni, hogy ha egy másik weboldal alapján kezded el kialakítani a weboldalad, akkor ugyan úgy fog kinézni mint a kiinduló oldal. Mint ahogy azt korábbi bejegyzésemben is írtam, mire végére érsz weboldalad megjelenésének elkészítésében, fogsz annyit változtatni a színeken/elrendezésen, hogy egy teljesen új weboldal dizájn lesz a végeredmény.

 

Jó nézelődést/ihletgyűjtést!

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
PW CMS 1.4.71 · Adatvédelmi irányelvek · Visszajelzés küldése
A weboldal cookie-kat használ. Adatvédelmi irányelvekértem