Így válassz weboldaladnak színtémát!

2015. június 10., szerdaWebdesign

Mint ahogy azt már az előző bejegyzésben kitárgyaltuk, nem túl kifizetődő eltérni a megszokott, gyakorlatilag sablonos elrendezésektől. De azért ez nem azt jelenti, hogy weboldaladnak ugyan úgy kell kinéznie mint a többi honlapnak!

Ahhoz, hogy egy valóban egyedi weboldalt kapj, ami híven tükrözi céged arculatát, nem kell mást tenned, csak válassza ki egy pár színt, összesen 5-öt:

  • kell egy a háttérnek
  • egy alap betűszín
  • egy fő-kiemelő szín
  • egy al-kiemelő szín
  • és plusz még egy szín, amivel kiemelni/dekorálni tudsz

A háttér világos weboldalak esetében fehér, vagy halvány szürke, sötét weboldalaknál fekete vagy sötétszürke.

A betűszín pont a háttér ellentéte, itt csak arra kell vigyázni, hogy ne legyen túl erős a kontraszt - tehát fekete hátterű weboldalon ne használj fehér betűket, inkább legyen világos szürke.

A fő,- és al-kiemelő színt használd olyan részeknél, mint például a főmenü, vagy az oldalsáv és lábléc bővítményeinek dekorálására.

A +1 színt használd a linkek kiemelésére és minden olyan egyéb helyen, ahol kifogytál volna a színekből.

 

Ha valahol egy adott szín nem érvényesül megfelelően, akkor használd annak egy világosabb vagy sötétebb árnyalatát - de túlzottan ne térj el a színtől.

 

Igazából ennyi az egész, ez nem egy bonyolult dolog. Már csak azért sem, mert milliónyi színösszeállítást találhatunk a weben.

 

Themeforest

Themeforest.net
itt rengeteg weboldal dizájnt találsz, amikből ihletet meríthetsz weboldalad megjelenéséhez

Én legtöbbször a Themeforest.net weboldalt szoktam nézegetni, ahol a WordPress-hez lehet témákat letölteni, de annál is fontosabb, hogy meg is lehet őket nézni "élőben". Na most, senki se akarjon a színösszeállításnál többet lelesni ezekről a weboldal dizájnokról, mivel 90% gyakorlatilag használhatatlan! - a miértje elég hosszúra nyúlna, így most ettől megkíméllek :)

És ne feledd, nem kell attól félni, hogy ha egy másik weboldal alapján kezded el kialakítani a weboldalad, akkor ugyan úgy fog kinézni mint a kiinduló oldal. Mint ahogy azt korábbi bejegyzésemben is írtam, mire végére érsz weboldalad megjelenésének elkészítésében, fogsz annyit változtatni a színeken/elrendezésen, hogy egy teljesen új weboldal dizájn lesz a végeredmény.

 

Jó nézelődést/ihletgyűjtést!

Kósi János webdeveloper
Kósi János

A weboldal készítés nem csak a munkám, a hobbim is. Az aktuális webes trendeket követve mindig azon gondolkozom, hogy lehetne belőlük hasznot csinálni.
Hogy ügyfeleimnek ne csak egy weboldalt, hanem működő rendszert biztosítsak, egyre többet foglalkozok online marketinggel is - meg kell hogy mondjam, már a hobbijaim között sorolom

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
Belépés más szolgáltatásokban élő regisztrációval
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési Tájékoztatóértem