Így dobd fel honlapod - effektek gombokra, ikonokra és linkekre

2014. június 27., péntekWebdesign

A CSS3 transition használatával már végre nincs szükség javascript kódsorokat írogatnunk, hogy honlapunk gombjait, linkjeit, ikonjait még látványosabbá tegyük. A most bemutatásra kerülő weboldal, remek inspirációkkal szolgál, hogy megállítsuk az unalmas designok tovább terjedését!

Mindenki szeretné, ha honlapja gyönyörű lenne, és látogatóit már az oldalra érkezés pillanatában magával ragadná. Ehhez a CSS3 transition azaz "áttűnés" paraméter használatával, már a gombra és linkekre is könnyedén készíthetünk olyan animációkat, amik hatására biztos nem fogják honlapunkat könnyedén elfeledni.
Cégünk, vállalkozásunk bemutatására szolgáló honlapunknak nem csak informatívnak, hanem "magával ragadónak" is kell lennie! Mit is érnénk egy olyan honlappal, amire ha rákattintanak, elolvassák azt az 1-2 sort ami aktuálisan érdekli látogatónkat, és már el is felejtettek minket....

A legjobb ha úgy fogjuk fel, cégünk kirakata a honlapunk! És egy szép kirakat bevonzza az érdeklődőket!

Az első és egyben a legfontosabb a gombok! A "Kérjen egyedi árajánlatot", vagy a "Keressen fel Minket" linkek mennyivel kecsegtetőbbek, ha azok egy szép gombon vannak elhelyezve!

 

A következőleg bemutatásra kerülő link effektekkel  könnyedén feldobhatjuk a főmenü kinézetét, de akár a jól bevált, általában a főoldalon elhelyezett 3 hasábos bevezetőknél is használhatjuk némelyiket.

 

Egy kép többet mond ezer szónál.

És ha még remek effektekkel fel is vannak picit turbózva!? Azaz ikonok picit másképp!

Az imént felsorolt oldalak mindegyike remek effekteket sorakoztat fel, melyek segítségével weboldalunk designja még egyedibb, és lenyűgözőbb lehet. Viszont azt ne feledjük, hogy a "kevesebb néha több"! Effekteket csak olyan oldalaknál alkalmazzunk, amelyek nem kifejezetten "mindennapi" használatra vannak, hanem fő céljuk a "lenyűgözés". Gondolok itt arra, hogy egy cég honlapjának kezdőoldalán remekül néznének ki, de a cikkeben elhelyezett linkekre ilyen effekteket rakni némileg túlzás. Egy általam sokat olvasott angol nyelvű weboldal (ami egyébként webdesignnal és programozással foglalkozik) is használ a cikkekben elhelyezett linkeken transition effekteket. Első benyomásra szép, és nagyon ötletes, de amikor a látogató olvassa a cikket, és rákattint 1-1 linkre, idővel már idegesítővé, és teljesen feleslegessé válik.

Tehát azért csak csínján az effektekkel.
Ahogy mondani szokás, ennek is "megvan a maga hely és ideje".

Kósi János webdeveloper
Kósi János

A weboldal készítés nem csak a munkám, a hobbim is. Az aktuális webes trendeket követve mindig azon gondolkozom, hogy lehetne belőlük hasznot csinálni.
Hogy ügyfeleimnek ne csak egy weboldalt, hanem működő rendszert biztosítsak, egyre többet foglalkozok online marketinggel is - meg kell hogy mondjam, már a hobbijaim között sorolom

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
Belépés más szolgáltatásokban élő regisztrációval
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési Tájékoztatóértem