Egy király ikonra van szükséged weboldaladhoz? Így szerezz ikont ingyen

2019. december 19., csütörtökWebdesign

Weboldalad szerkesztése közben gyakran előfordul, hogy szükséged van egy király ikonra. Habár a PW CMS rendszere is rendelkezik egy jó adag beépített ikonnal, azok csak amolyan általános felhasználásra vannak. Nem biztos, hogy megtalálod köztük a Neked megfelelőt - vagy a teljes listát, amire szükséged lenne.

Például egy webshop esetében nagyon jól néz ki, ha a kategórialistát felturbózod ikonokkal. De egy-egy ikon nem csak a weboldaladra kell, hanem az egész online jelenlétedben elengedhetetlen  - sőt néha még az offline kommunikációdban is kellhet.

ingyen ikonok a Flaticon-ról

Az ütős ikonok fellelőhelye a Flaticon, ami ráadásul javarészt ingyenes

A remek keresőjének köszönhetően pillanatok alatt megtalálhatod a megfelelő ikont, bár hozzá kell tenni, hogy angol nyelven tudsz csak keresni. Viszont írás közben megjelenít kulcsszó ajánlásokat, ami sokat könnyít a dolgon.

Plusz, ha megnyitunk egy ikont, akkor kikérhetjük a teljes kollekciót (pack), amiből az ikon származik, de megtekinthetjük a készítő összes kollekcióját is.

Így például ha ruhákat értékesítő webshopunk van, csak keressünk rá a "clothes" kulcsszóra, válasszuk ki a legszimpatikusabb ikont, majd azt megnyitva listáztassuk ki a teljes kollekciót. Van benne minden ikon, ami kell a kategórialistád felturbózásához?! Ha nem, keress tovább, ha igen, indulhat a letöltés 

Flaticon ikon kollekció

Mivel a "clothes" kulcsszóra a Flaticon 428 oldalnyi ikont listáz, ajánlott pontosabb, több szóból álló kulcsszót használni, vagy akár szűkítheted is a találati listát az ikon típusának megfelelően.

Beállíthatod, hogy csak egyszínű vagy többszínű ikonokat listázzon. Ha az egyszínűt választod, akkor még azt is beállíthatod, hogy körvonalas, vagy kitöltött ikonokat keresel.

Többféle formátumban is letöltheted az ikonokat

Talán ez az a dolog, amitől annyira népszerű is lett a Flaticon.

Letöltheted PNG fájlként, azaz áttetsző hátterű képként 7 különböző méretben, ami már mehet is a weboldaladra, vagy akár a banneredre (olyan hirdetés, ami egy képből áll).

SVG vagy BASE64 formátumokban - ezeket annyira nem fogod használni, de jó hogy van
- online program segítségével, az SVG-ből akár fonticont is generálhatsz (ez egy olyan betűcsalád, ami nem betűket, hanem ikonokat tartalmaz - weboldalakon előszeretettel használjuk ezt a megoldást)
- a BASE64 pedig maga a "nyers kép" base64-be kódolva

Az én személyes kedvencem (és valószínű, hogy sok grafikusé is), hogy PSD formátumban is le lehet őket tölteni!

A Prémium ikonok, amikre biztosan nem lesz szükséged

Azok az ikonok, amik alatt van egy kis sárga korona szerű alak ... na azok letöltése fizetős. De azt meg se kérdezd, hogy miként megy a Flaticon-on a fizetés, mert Prémium ikonra nekem még nem volt szükségem. Igazából bármely fizetős ikonnak megtalálod a nem fizetős változatát is - jó persze némi eltéréssel.

Esetleg mondhatnám, hogy azért jó fizetős ikonokat használni, mert akkor nem lesz tele a weboldalad, online hirdetésed agyoncsépelt ikonokkal, amiket már más felületeken is láthatott a célközönséged. Ez viszont nem igaz. Olyan nagy eltérés nincs az ikonok között, hogy egy laikus fogyasztó azt észrevegye.

 

Nos, ha már eléggé felcsigáztalak, akkor jöjjön a link. De mielőtt elmélyülnél az ikon-rengeteg bővültében, fejezd be a bejegyzés elolvasását, mert van még némi fontos infó a Flaticon-ról

Fontos megjegyeznem, hogy letöltheted ingyen az ikont, és használhatod is weboldaladon, bannerban, de akár bármely közösségi felületeden - igen, akár a Facebook-on is.
De az ikon megalkotóját fel kell tüntetned! Nézzed meg minden ikonnál a licenszet, amit az ikon ablakának jobb hasábjában találsz. Keresd a "It's necessary to credit the author. How to credit?" mondatod, vagy valami ehhez hasonlót.

Naponta 10 ingyenes ikont tölthetsz le regisztráció nélkül. Ha regisztrálsz (ami természetesen ingyenes), akkor napi 100 ingyenes ikont tölthetsz le. Ha csak egy pár ikonra van szükséged, de regisztrálni nincs kedved, viszont elérted a napi limitet, nyiss egy privát böngésző ablakot, és újra kezdődik a limit

Te már használod a Flaticon-t? Ha igen, mire és hogy?! Vagy esetleg más forrásból szerzed be a szükséges ikonokat? Oszd meg velünk kommentben!

Kósi János webdeveloper
Kósi János

A weboldal készítés nem csak a munkám, a hobbim is. Az aktuális webes trendeket követve mindig azon gondolkozom, hogy lehetne belőlük hasznot csinálni.
Hogy ügyfeleimnek ne csak egy weboldalt, hanem működő rendszert biztosítsak, egyre többet foglalkozok online marketinggel is - meg kell hogy mondjam, már a hobbijaim között sorolom

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
PW CMS 1.5 · Adatvédelmi irányelvek · Visszajelzés küldése
A weboldal cookie-kat használ. Adatvédelmi irányelvekértem