A CitroMail is a nagyokat követi, tán olvasta korábbi bejegyzésem?!

2015. július 09., csütörtökWebdesign

Még tavasszal írtam egy cikket arról, hogy legtöbbször az a legjobb döntésünk, amikor nem próbálunk meg valami hihetetlen új dizájnnal, működési elvvel előrukkolni weboldalunkon, hanem inkább követjük nagyobb weboldalak megoldásait. Nos, a CitroMail sem tett másképp!

A CitroMail-nek sikerült egy olyan dizájnt kialakítania, aminek szerkezete 100% megegyezik a GMail felhasználói felületével. Persze átszínezve a CitroMail színeire.

 

Citromail új dizájn

Citromail új dizájn

Ezt a döntést azért annyira nem érthető abból a szempontból, amit én a Webdesign? Kövesd a nagyokat! bejegyzésben fejtegettem, azaz hogy az új felhasználó is nagy valószínűséggel egy ismerős felülettel szembesül, így gyorsabban fogja elkezdeni otthonosan használni az adott weboldalt.

Nade most, erősen kizártnak tartom, hogy egy olyan ember, aki eddig GMail-t használ(t?), hirtelen fogja magát, és átpártol a CitroMailhez.

Viszont szerencsére a Citromail az új webes megjelenéséhez 1 dolgot nem koppintott a GMail-től, az pedig a reklámok mennyisége, és minősége.

Legalább valami maradt a régi ;)

 

Kósi János webdeveloper
Kósi János

A weboldal készítés nem csak a munkám, a hobbim is. Az aktuális webes trendeket követve mindig azon gondolkozom, hogy lehetne belőlük hasznot csinálni.
Hogy ügyfeleimnek ne csak egy weboldalt, hanem működő rendszert biztosítsak, egyre többet foglalkozok online marketinggel is - meg kell hogy mondjam, már a hobbijaim között sorolom

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
Belépés más szolgáltatásokban élő regisztrációval
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem