Útjára indult a PW CMS szuperegyszerű levelező rendszere!

2015. október 29., csütörtökPW CMS - honlapod szerkesztése

A több hónapnyi tervezésnek és fejlesztésnek köszönhetően bátran kijelenthetjük, hogy sikerült egy olyan levelező programot beépítenünk a PW CMS weboldaladba, amivel a lehető legegyszerűbben fogod tudni kezelni céged levelezését!

Saját weboldalaink adminisztrálásából adódóan jól tudjuk, milyen fárasztó megjegyezni a belépőkódokat a különböző e-mail fiókjaink eléréséhez. Igazából több idő megy el levelezőprogram megnyitásával, a bejelentkezéssel, mint magával a levél megírásával. Gondolom ismerős a helyzet?!

Arról a frusztráltságról pedig már ne is beszéljünk, amit az okoz, hogy egy weboldal karbantartásához legalább 2 helyre kell bejelentkezni...

Ezért már a PW CMS rendszer megálmodásakor egy dologban biztosak voltunk, a levelezést integrálni kell az Adminisztrációs felületbe!

 

Az első és legfontosabb, az E-mail fiókok kezelése

e-mail fiók kezelése

Az űrlap segítségével hozhatsz létre új e-mail fiókot

Csak meg kell adnod az e-mail címet, a postafiók nevét, és hogy kik kezelhetik. Mentés. Kész!

Természetesen beállíthatod a postafiók méretét, illetve megadhatod, hogy az ide érkezett levelek hova legyenek továbbítva.

Ha ezzel kész vagy, indulhat is a levelezés!

e-mailek elérése egy kattintással

A profilodhoz csatolt e-mail fiókokat 1 kattintással eléred az Adminisztráció jobb felső sarkában elhelyezett levél ikonra kattintva, ami természetesen jelzi az olvasatlan levelek számát. Sőt, profilodban beállíthatod, hogy hangjelzést adjon le, ha új leveled érkezett!

De ne vesszünk el a részletekbe, nézzük inkább a levelezőt!

Gmail stílusú levelező

egyszerű, könnyen kezelhető postafiók felület

A postafiók felületét a Gmail felépítése alapján alakítottuk ki, de mivel már a Citromail is így néz ki, e kettő levelezőt használói egy tökéletesen ismerős felülettel találkozhatnak.

De bárki könnyedén el fog vele boldogulni, aki használt már életében valamilyen levelező programot.

A leveleket megcsillagozhatod, kukába helyezheted, válaszolhatsz rá, természetesen fájlokat is csatolhatsz, ahogy az lenni szokott.

A beállításoknál megadhatod az Aláírás tartalmát, ami minden leveledhez csatolva lesz, ezáltal igazán szép céges leveleket tudsz majd kiküldeni postafiókodból. Ezen felül adhatsz meg e-mail címet is, mely minden kimenő levélről kap másolatot vagy titkos másolatot (Cc, Bcc)!

Egyszóval minden benne van, amit egy általános levelezőprogramtól elvárhatunk.

 

És most azt hiszed itt a vége?! Ennél már nem lehet jobb?! De lehet!

Amit még mindenféleképp meg kell említenem, az a Távolléti üzenet beállítása. Igen, ugyanis ilyen is létezik ám, bár sok weboldal tulajdonos sajnos még nem is hallott róla... de ez már egy másik történet.

A lényeg, ha végre sikerül kivenned a megérdemelt szabadságod, akkor ugye Te sem szeretnél az e-mailjeiddel foglalkozni?! A strandon azt nézegetni, nem-e kaptál új levelet?!

Erre nyújt megoldás a Távolléti üzenet. Beállíthatod, hogy ha új leveled érkezik a szabadságod alatt, akkor automatikusan küldjön vissza a rendszer egy e-mailt, aminek természetesen a tartalmát Te szerkesztheted fel, pl.:

Tárgy: Jelenleg házon kívül
Üzenet:

Tisztelt Ügyfelem!

Jelenleg szabadság miatt házon kívül tartózkodok....

Így nem kell azon idegeskedned, hogy nem válaszoltál a kapott levelekre, az ügyfeleid pedig informálva lesznek, hogy mikortól vagy ismét elérhető! Remek kis funkció, igaz?!

 

De ami ennél is jobb! Bárhonnan eléred!

Mi a Pillangó Weboldalnál szeretünk rendszerben gondolkozni, ami már valószínű Neked is feltűnt weboldalad használata közben. Ezért természetesen úgy integráltuk a weboldaladba a levelezést, hogy azt a lehető legkönnyebben használhasd.

e-mail cím kattintás

Gyors levélírás bárhonnan

Ha az Adminisztrációs felületen találsz egy e-mail címet, például a beküldött űrlapoknál, vagy a regisztrált felhasználóknál, nem kell az e-mail címet másolgatnod, csak kattints rá, és már írhatod is a levelet! Igaz, milyen egyszerű!

(Természetesen profilodban beállíthatod hogy járjon el ilyenkor a rendszer, melyik e-mail címedről szeretnél válaszolni, vagy inkább kérdezzen rá?!)

 

Még egy fontos kérdés, hány e-mail fiókot hozhatsz létre?

Nem vagyunk a korlátozások híve, így számbeli korlátozás nincs. 2 kikötés van, 1 fiók mérete legalább 100MB-nak kell lennie, nehogy megteljen 2 levéltől, illetve 50MB területet szabadon kell hagynod. Így az alap csomagban foglalt 1GB tárhelyen maximum 9db e-mail fiókot hozhatsz létre felár nélkül.

A Te weboldalad, a Te tárhelyed. Úgy osztod be, ahogy Neked a legjobb!

 

Kérdésed van?! Hagyd lentebb komment formájában, vagy
írj Nekünk levelet!

Kósi János webdeveloper
Kósi János

A weboldal készítés nem csak a munkám, a hobbim is. Az aktuális webes trendeket követve mindig azon gondolkozom, hogy lehetne belőlük hasznot csinálni.
Hogy ügyfeleimnek ne csak egy weboldalt, hanem működő rendszert biztosítsak, egyre többet foglalkozok online marketinggel is - meg kell hogy mondjam, már a hobbijaim között sorolom

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
Belépés más szolgáltatásokban élő regisztrációval
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem