Tedd vonzóvá vállalkozásod, Kezdj blogolni weboldaladon!

2016. június 06., hétfőPW CMS - honlapod szerkesztése

Mi is az egyik legfontosabb marketing szabály?! Tedd vonzóvá vállalkozásod, terméked! Ezt leginkább a weboldaladon vezetett blogodban tudod megvalósítani. De pontosan hogyan is blogolj weboldaladon, hogy az valóban vonzó legyen látogatóid számára, és persze az értékesítést is növelje?!

Nem is olyan bonyolult a képlet, mint ahogy azt talán Te is gondolod. Mivel én a példák híve vagyok, ezt is így fogom Neked megmutatni. Vegyük alapnak egy étterem weboldalát.

Hogy néz ki alap esetben egy étterem weboldala?

étterem weboldal készítés

Valljuk be őszintén, egy picit szárazan...
Természetesen fel kell tölteni az étlapot, itallapot, egy galéria oldalt sem árt létrehozni, esetleg a séfet is fel lehet tüntetni egy pár gondolattal - nem túl izgi, igaz?!

Pedig egy étterem rengeteg rendezvényt (esküvő, ballagás, szilveszteri buli) bonyolít le évről évre.

És vannak további akciók, mint például a szülinapos vendég felköszöntése, vagy a torkos csütörtökök.

Mit, és hogy blogolj weboldaladon ezekről az eseményekről?

MINDENT!!!
Na jó, ahogy sikerül...

Először nézzük a legoptimálisabbat, hogy az tényleg szexi legyen:

  • 1-2 bejelentkezés az előkészületekről
  • 1 bejelentkezés magáról az eseményről (közben), vagy közvetlenül előtte
  • 1 bejelentkezés az esemény után - beszámoló jelleggel, hogy milyen nagyszerű volt

Természetesen folyamatosan mindenki nagyon lelkes, előtte és utána is, közben meg... hajj-jajj ... hát akkor meg még az is aki ott sincs nagyon-nagyon lelkes és HAPPÍÍÍÍÍÍÍ!!

Ez viszont így rengeteg idő. Jól át kell gondolnod a "mikor? mit?" részeket, egyszóval rendszerben kell gondolkoznod folyamatosan

Ezért ne így kezdj hozzá. Az elején ez még valószínű nem fog sikerülni, és nagy az esély rá, hogy csalódásként fogod megélni.

Posztolj akkor, azt, úgy, amikor épp ami sikerült...
Szóval a lényeg, hogy kezdj hozzá!

Napról napra egyre inkább a "napi rutinod" részét fogja képezni, és egyszer majd már csak azon kapod magad, hogy a saját vállad veregeted,

„ezt már megint profin megcsináltam”

 

(elnézést, már megint magamból indultam ki... :)

 

A nép jól szórakozik, imádják a weboldaladat!
Akkor most csináljunk belőle pénzt!

Igen, itt jön a képbe a "jó weboldal". Most vagy abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy a mi weboldal szolgáltatásunkat használod, vagy legalább felugró ablak, és reklám kihelyezési lehetőségek (oldalsávba, fejlécbe vagy alá) vannak az általad használt weboldalban is - ellenben érdeklődj szolgáltatásunk felől ügyfélszolgálatunkon, vagy nyomás megrendelni új weboldaladat MOST →

Ha egy állandó eseményről van szó (esküvő, állófogadás...), akkor célszerű állandó hirdetést kihelyezni az oldalsávba - had lássák a látogatóid, hogy ilyen is van!

Természetesen a bejegyzés aljában is megemlítheted, hogy érdeklődhetnek a szolgáltatás felől :) - ne szégyenlősködj, ez erről szól!

De ha ritkább eseményről van szó (szilveszteri parti, farsangi boszorkányégetés...), akkor akár egy felugró ablakot is készíthetsz, természetesen akár bele is tehetsz egy asztalfoglalási űrlapot.

 

A lényeg, hogy vannak látogatóid a weboldaladon, ahol szépen el tudod adni nekik a portékádat. Csak terelgesd őket a helyes irányba!

(Igen, legyen facebook oldalad is, és ossz meg minden bejegyzést. Szépen csalogasd át a követőidet a weboldaladra, mert eladni csak a saját weboldaladon van esélyed!)

 

Összességében

Általában nem magával a marketing kampánnyal, a közzétett blog bejegyzésekkel van probléma, hanem a kivitelezéssel, a türelmetlenséggel. Ez egy gépezet, amit nem könnyű beindítani, lépésről-lépésre kell csinálni,
de ha egyszer beindul, nincs megállás!!!!

Kósi János webdeveloper
Kósi János

A weboldal készítés nem csak a munkám, a hobbim is. Az aktuális webes trendeket követve mindig azon gondolkozom, hogy lehetne belőlük hasznot csinálni.
Hogy ügyfeleimnek ne csak egy weboldalt, hanem működő rendszert biztosítsak, egyre többet foglalkozok online marketinggel is - meg kell hogy mondjam, már a hobbijaim között sorolom

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
Belépés más szolgáltatásokban élő regisztrációval
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési Tájékoztatóértem