Szerezz valódi vásárlókat - céged weboldala sokkal többre képes, mint azt gondolnád

2016. január 19., keddPW CMS - honlapod szerkesztése

Te sem szeretnél állandóan a telefon után kapni, olyan érdeklődők hívásai miatt, akiknek már az első mondatából kiderül, ők sosem fognak vásárolni tőled. A weboldalad segít előszűrni az érdeklődőket, így sokkal több időd marad a valódi ügyfelekre. Ráadásul olyan egyszerű, hogy Te is könnyedén meg tudod csinálni!

Nekem nem kell weboldal, így sem győzök válaszolni a sok megkeresésre.

Gyakran hallom ezt a mondatot, mikor vállalkozókkal beszélgetek a weboldalakról. Olyan eset is a fülembe jutott már, hogy ugyan a weboldal kész van, de nem meri publikálni (feltenni a világhálóra), mert így sem győz válaszolni a sok érdeklődőnek.

És persze vannak ellenpéldák is, mikor arról panaszkodnak cégvezetők, hogy ugyan van weboldaluk, látogatójuk is, de nemhogy vásárlók, még érdeklődők sincsenek. Majd jön a konklúzió: "az én cégemnek nem való a weboldal", "az én célközönségem nem a weben tájékozódik"...

Mi az, ami egy csapásra mind a 2 esetben változást tud hozni?

 

Nem más, mint a weboldalad tartalma. Azon belül pedig a tartalom minősége fog tudni Neked segíteni a "jó vásárlók" megszerzésében. Még pedig úgy, hogy előszűri Neked az érdeklődőket.

Hidd el, sokkal egyszerűbb, mint gondolnád. Csak írj le mindent, amit tudni lehet cégedről, a szolgáltatásokról, mutasd be termékeidet a lehető legrészletesebben, és azt se titkold el látogatóid elől, hogy juthatnak hozzá mindehhez.

Hogy mire gondolok pontosan?!

Remek a szolgáltatásod, hihetetlenek a referenciáid, de nincs feltüntetve, hogy mennyibe kerül. Jól tudom, hogy sok szolgáltatás esetében csak akkor lehet pontos árat mondani, ha tudjuk az elvégzendő munka paramétereit. Viszont ha semmit sem tüntetünk fel weboldalunkon, amiből a látogató következtethetne a költségekre, az alábbi 2 lehetőséggel számolhatunk:

  • elvesztünk egy potenciális vásárlót, mert azt hiszi, sokkal drágább a szolgáltatásunk, mint valójában
  • rendszeresen felkeresnek olyan érdeklődők, akik soha az életben nem fogják megfizetni a terméked árát

És vajon mi fog történni akkor, mikor a konkurencia kitesz a weboldalára egy egyszerű, jól érthető árlistát?!
Igen, pontosan! Mindenki a konkurenciádtól fog vásárolni. Még akkor is ha valójában Te vagy az olcsóbb, vagy nem vagy olcsóbb, de az elvégzett munka minőségét összevetve egyáltalán nem vagy drágább. Csakhogy ott tudják, mire számíthatnak.

És nem, az emberek alapjába véve nem árérzékenyek, tehát nem feltétlenül az olcsóbbat veszik meg. Jó példa erre, nézd meg mennyi felesleges dolgot vesznek meg a boltokban!

Próbáltál már reklámfilmet készíttetni?! Jól tudom, hogy a webstúdióknál is ez a helyzet: "Kérj Árajánlatot" - olyan, mintha hasra csapásra mondanának egy árat. Ahogy Téged sem vonz az ilyen árajánlat kérés, a szolgáltatásodat keresőknek sem fogja felkelteni az érdeklődését.

Persze az érdeklődők számán úgy is tudod csökkenteni, ha olyan jól eldugod a telefonszámodat a weboldaladon, hogy még egy webbel foglalkozó delikvens is perceken keresztül keresi - igen, nem egy weboldal van ilyen ügyesen felszerkesztve :(

 

Mi történik akkor, ha

  • teljes körűen bemutatod az adott terméket/szolgáltatást
  • ha pontos árat nem is tudsz kirakni, de legalább egy kiindulási alapot feltüntetsz
  • leírod a megrendelés menetét, a munka elvégzésének folyamatát úgy, hogy egy laikus is azonnal megértse
  • és természetesen már a weboldaladon megválaszolod azokat a kérdéseket, amiket minden nap feltesznek Neked

Csökkenni fognak a kósza érdeklődők, akik csak az idődet és energiádat vesztegetik. Helyette viszont megjelennek valódi, potenciális vásárlók, akik ráadásul egy "előzetes" tájékoztatáson már átestek, így az "alapokkal" már tisztában vannak.

Jól hangzik igaz?!

Ehhez nem kell mást tenned, mit egyszer szépen, átgondoltan felszerkeszteni weboldaladra a szükséges tartalmakat, és hagyni,
hogy weboldalad tegye a dolgát.

Kósi János webdeveloper
Kósi János

A weboldal készítés nem csak a munkám, a hobbim is. Az aktuális webes trendeket követve mindig azon gondolkozom, hogy lehetne belőlük hasznot csinálni.
Hogy ügyfeleimnek ne csak egy weboldalt, hanem működő rendszert biztosítsak, egyre többet foglalkozok online marketinggel is - meg kell hogy mondjam, már a hobbijaim között sorolom

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
Belépés más szolgáltatásokban élő regisztrációval
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem