Nem kell neked a Google Analytics, mérd weboldalad látogatottságát egyszerűen!

2015. október 16., péntekPW CMS - honlapod szerkesztése

A Google Analytics a legjobb eszköz, hogy weboldalad forgalmát mérd. Segítségével megismerheted weboldalad látogatóit. A forgalmi statisztikákon kívül, megtekintheted a látogatók földrajzi helyzetét városra lebontva, sőt átlag életkorukról is kapsz jelentést. Ráadásul mérheted vele kampányaid konverzióját is.

De azok a problémák a Google Analytics-ban, amik miatt egyre inkább nem szeretjük használni?!

  • egyre bonyolultabb, sőt lassan már én sem tudom mikor hova kell kattintani, pedig nap mint nap weboldalakkal foglalkozok
  • egyre több robot (program) futtatja a javascriptet, amik nap mint nap felkeresik weboldalunkat, és sajnos ez weboldalunk statisztikájában is meglátszódik (hacsak nem hozunk létre szegmenseket, de most ne bonyolítsuk a dolgokat)
  • legfőbb erénye azoknak a kulcsszóknak a listázása volt, aminek a keresési eredményéből kattintottak a weboldalunkra - ez a funkció volt az, amiért én imádtam a Google Analytics-et használni

 

A PW CMS rendszerbe (azaz a tőlünk bérelhető weboldalakba) integrált Statisztikai rendszer elárul nekünk minden fontos adatot, amire első körben szükségünk lehet weboldalunk forgalmának elemzéséhez. Természetesen ha többre vágyunk, akkor pedig könnyedén integrálhatjuk a Google Analytics szolgáltatását weboldalunkba.

PW CMS Statisztika grafikon

Weboldaladon grafikonon tekintheted meg a látogatók számát

Ahogy a képen is jól látszódik, pillanatok alatt megtudjuk mennyi látogató volt az adott időszakban weboldalunkon, összesen hány látogatás történt, mennyi az új látogató...
hosszasan sorolhatnánk azt a rengeteg adatot, amit elárul nekünk a PW CMS Statisztika.

PW CMS Statisztika Megtekintett oldalak

PW CMS Statisztika Megtekintett oldalak

Igen, weboldalunk Statisztikájából az is kiderül, hogy melyik oldalakat nyitották meg, és ez az összesnek hány százaléka.

De a füleket váltva megtekinthetjük az Érkezési oldalakat, azaz weboldalunk azon oldalainak a listáját, amiket a látogatók elsőként nyitottak meg a weboldalunkra érkezve az adott időszakban.

PW CMS Statisztika Érkezési oldalak

PW CMS Statisztika Érkezési oldalak

Ugyan így megtekinthetjük, hogy az átkattintással érkező látogatók melyik weboldalról jöttek át hozzánk.

PW CMS Statisztika Hivatkozó weboldalak

PW CMS Statisztika Hivatkozó weboldalak

Minden információt elárul számunkra, amire szükségünk lehet. De mindezt úgy, hogy mindig kéznél van, azaz nem kell egy külső szolgáltatásba külön bejelentkeznünk. Plusz egyszerű, áttekinthető módon közli velünk mind a Statisztika menüpontban, mind a weboldalunk Gépházát megnyitva egyből látjuk weboldalunk forgalmi adatait.

Azt említettem hogy Valós idejű statisztika is van a PW CMS weboldalakban?!

Kósi János webdeveloper
Kósi János

A weboldal készítés nem csak a munkám, a hobbim is. Az aktuális webes trendeket követve mindig azon gondolkozom, hogy lehetne belőlük hasznot csinálni.
Hogy ügyfeleimnek ne csak egy weboldalt, hanem működő rendszert biztosítsak, egyre többet foglalkozok online marketinggel is - meg kell hogy mondjam, már a hobbijaim között sorolom

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
Belépés más szolgáltatásokban élő regisztrációval
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési Tájékoztatóértem