Még kényelmesebb a PW CMS Adminisztrációs felülete!

2015. szeptember 02., szerdaPW CMS - honlapod szerkesztése

Mitől is jó egy weboldal?! Ezt a kérdést gyakran vizsgálják szó szerint a rossz oldalról. A jó weboldal nem a látogatói, hanem az Adminisztrációs felületen kezdődik! Ezért is fektetünk nagy hangsúlyt az Adminisztrációra, hiszen ez az a hely, ahol egy jó, sikeres weboldal története kezdődik!

Az Adminisztrációs felület az a hely, ahonnan az egész weboldaladat vezérled. Így elengedhetetlen, hogy ez egy olyan felület legyen, ahol ténylegesen tudod befolyásolni weboldalad - a megjelenésétől az utolsó kis funkció viselkedéséig.

Természetesen nem csak arra van szükség, hogy rengeteg beállítási lehetőséggel legyen ellátva weboldalad, hanem hogy el is igazodj köztük!

Már a kezdetekben is az Adminisztrációs felület áttekinthetőségét, és kényelmes kezelhetőségét tartottuk szem előtt. Ügyfeleink kérdéseiből és saját tapasztalatainkból kiindulva (hiszen mi is a PW CMS rendszert használjuk nap mint nap), újabb funkciókkal bővítettük az Adminisztrációt, melyek mind egy célt szolgálnak

kényelem és hatékonyság

 

A képernyő bal oldalára áthelyeztük a főmenüt, melybe ezáltal sokkal több menüpontot tudunk elhelyezni. Így sokkal könnyebben érheted el a különböző funkciókat már a főmenüből is, mint például a Megjelenést, mely mostantól főmenüpontként jelenik meg, és az almenüében egy kattintással nyithatod meg az aktuálisan használt témát szerkesztésre.

PW CMS Adminisztráció főoldal

PW CMS Adminisztráció főoldala,
bal oldalt az áthelyezett főmenü

A főoldal is változásokon ment keresztül. Mostantól minden Adminisztrátor maga állíthatja be, hogy mely kimutatások jelenjenek meg neki a főoldalon. Természetesen a megjelenített kimutatások sorrendje is megváltoztatható - ugyan úgy, mint ahogy a böngésződ eszköztárát is személyre szabhatod!

 

Űrlapok teljes kontroll alatt

A legfontosabb változás viszont az űrlapok kezelésében öltött testet. Az adminisztrációs felületen található minden űrlap egy globális JavaScript plugin, a PWForm tart a felügyelete alatt. Ez a plugin folyamatosan számon tartja az űrlap változásait, és az alábbiakról gondoskodik:

  • kezeli az űrlap elmentését, ami most már AJAX technológiával történik, így nem kell újra betöltenie az oldalt a böngésződnek - gyorsabb, kényelmesebb
  • ha kijavítod egy beviteli mezőnél a hibát, akkor a hiba kijelzése onnan eltűnik
  • ha az összes hibát kijavítottad az űrlapon, eltűnik a hibákat összesítő kijelzés is, így tudod, hogy mindent kijavítottál
  • időnként felhívja a figyelmedet a módosítások elmentésére
  • ha a módosítások mentése nélkül szeretnéd elhagyni az oldalt, kéri hogy erősítsed meg az oldal elhagyását - így biztos nem fogod többé elhagyni az oldalt a módosítások elmentése nélkül

Mivel gyakorlottabb felhasználóknak az utóbbi 2 funkció frusztráló lehet, ezért ezeknek a segítségeknek a "szintjét" a Profilodban határozhatod meg!

És ez még nem minden!

Jobban leszeparáltuk az űrlapok különböző részeinek megjelenését, és a beviteli mezőkre is még nagyobb hangsúlyt fektettünk. Mostantól a beviteli mezők nem csak mértékegységekkel, és szín-mintavételezővel vannak ellátva, hanem ikonokkal és újabb funkciógombokkal is, mint például a számológép vagy a sorrend meghatározásánál a plusz és mínusz gombok.

jQuery számológép

Milyen jó, hogy a PW CMS számológépe mindig kéznél van!

 

Nem is szapulnám tovább a szót, nagyon hosszú lenne a bejegyzés, ha minden újdonságot fel szeretnék Neked sorolni. Inkább nézd meg a saját szemeddel
demó oldalainkon!

Kósi János webdeveloper
Kósi János

A weboldal készítés nem csak a munkám, a hobbim is. Az aktuális webes trendeket követve mindig azon gondolkozom, hogy lehetne belőlük hasznot csinálni.
Hogy ügyfeleimnek ne csak egy weboldalt, hanem működő rendszert biztosítsak, egyre többet foglalkozok online marketinggel is - meg kell hogy mondjam, már a hobbijaim között sorolom

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
Belépés más szolgáltatásokban élő regisztrációval
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési Tájékoztatóértem