Készíts hőtérképet weboldaladró a Hotjar segítségével

2021. augusztus 30., hétfőPW CMS - honlapod szerkesztése

Új bővítménnyel gazdagodtak a weboldaladba beépülő minialkalmazások, ami nem más, mint a marketingesek körében jól ismert Hotjar programot integráló bővítmény.

De mi is a Hotjar, és miért érdemes Neked is használnod?

A weboldaladba épített analitika segítségével megtudhatod, hogy honnan jönnek a látogatók, milyen oldalakat néznek meg, de azt nem árulja el, hogy a megtekintett oldalakon mit csinálnak. Meddig görgetnek le, melyik szekciókat olvassák el. Ekkor jön a Hotjar, ami ezekre a kérdésekre ad választ.

Hotjar hőtérkép

Ahhoz, hogy jó konverziót érjél el, azaz azt csinálják a látogatóid, amit kitűztél célnak - árajánlat kérés, termék megrendelése, .... - meg kell ismerned, hogy fogyasztják látogatóid a weboldaladat - jó tudom, ez most egy kicsit furcsán hangzik

de az alábbiak biztos Téged is érdekelnek

Hova klikkelnek weboldaladon?!

A Hotjar rögzíti a klikkeléseket, így megtudhatod, melyik gombok, linkek keltették fel a látogatóid figyelmét.

Hol tartózkodott sokáig az egerük?!

Általában oda visszük az egér mutatót, amit olvasunk. Ezáltal megtudhatjuk, az adott oldalunk melyik részeit olvassák át látogatóink.

Meddig görgetnek le?!

Ez megint csak egy érdekes tény lehet a számunkra, hogy meddig görget le a látogató. Ez megmutatja, mikor vesztik el az érdeklődésüket.

De hogy is áll össze ebből a "nagy kép"?!

Általában a megrendelő űrlap az adott oldal aljában van. Legörgetnek addig a látogatók? Vagy esetleg egy fentebb elhelyezett link elviszi őket egy másik aloldalra? vagy egyszerűen egy tartalmi részen nem görgetnek tovább, mert elvesztik érdeklésüket? ez esetben azon a tartalmi részen javítani kell ... és még sok egyéb hiányosságot deríthetünk fel a hőtérkép által.

A Hotjar-t ingyen is ki tudod próbálni, ez esetben manuálisan állíthatsz be maximum 3 oldalt, aminek a tartalmáról hőtérképet szeretnél készíttetni. Úgy gondolom ez a legtöbb kkv esetében elég is lehet.

A Hotjar integrációját a bővítmények között találod, regisztrálni pedig itt tudsz - a Hotjar weboldalán kattints a Try it free gombra, amit a fejlécben találsz.

Jó hőtérkép készítést!

Kósi János webdeveloper
Kósi János

A weboldal készítés nem csak a munkám, a hobbim is. Az aktuális webes trendeket követve mindig azon gondolkozom, hogy lehetne belőlük hasznot csinálni.
Hogy ügyfeleimnek ne csak egy weboldalt, hanem működő rendszert biztosítsak, egyre többet foglalkozok online marketinggel is - meg kell hogy mondjam, már a hobbijaim között sorolom

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
Belépés más szolgáltatásokban élő regisztrációval
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési Tájékoztatóértem