Így készítsd el saját weboldalad - a tartalom feltöltése

2015. augusztus 12., szerdaPW CMS - honlapod szerkesztése

Igen, akár azt is mondhatnád, hogy ott kezdjük, mint Pista a... Pedig hidd el, így a legegyszerűbb, ha először feltöltöd weboldaladra a tartalmat. Vagy Te inkább a dizájnnal kezdenél, meg a főmenüvel?! Na akkor tényleg olvasd el ezt a bejegyzést!

Ha még nem készítetted el weboldalad vázlatát, mert nem olvastad el a cikksorozat előző részét, akkor azt ide kattintva pótolhatod.

(ha nagyon nincs ínyedre a PW CMS alapértelmezett megjelenése, akkor a Megjelenés->Új téma létrehozásánál válasz ki egy olyat, ami hasonlít a végcélhoz - de ne kezdj el a megjelenéssel játszani, mert hidd el, hogy még semmi értelme!)

 

Nos, vágjunk bele!

 

Nézd meg a vázlati tervedet, melyik oldalakat emelted ki?! Ezekkel kezdjél!

Azt nem tudom, hogy milyen oldalakat írtál fel magadnak, de annyit tudok segíteni, hogy a kapcsolati oldalról ezeket ne hagyd ki (remélem kiemelted, hogy fontos!)

 • cégnév
 • cégvezető
 • székhely (ha van)
 • levelezési cím (ha eltérő)
 • ügyfélszolgálat/iroda/szalon...
 • telefonszám - ha van akkor fax is
 • e-mail cím
 • nyitvatartás (ha van)
 • ügyintézők: beosztása, mivel foglalkozik (hogy a látogató tudja kit keressen), elérhetőségei - telefonszám, e-mail
 • térkép
 • kapcsolati űrlap (ezt már alapból tartalmazza az oldal)

Bármilyen furcsán is hangzik, ha a kiemelt oldalakkal készen vagy, akkor csináld meg a többi oldalt is.

Azért fontos az oldalakkal kezdeni, mert később ezekre fogsz linkelni. Írsz egy bejegyzést, amivel lenyűgözöd az érdeklődőt. Mit teszel a bejegyzés aljába?! "További információért keressen fel minket személyesen!", és igen, ez a kapcsolati oldalra mutat (mint a példa kedvéért most én is belinkeltem).

De ha majd az oldalsávba elhelyezel egy térképet a Google Térkép plugin segítségével, akkor egyértelmű, hogy a fejlécét szintén a Kapcsolat menüpontra fogd linkelni.

Természetesen ahogy készülnek az oldalak, helyezz el linkeket a szövegben, mint például a Kapcsolati oldalról legyen elérhető a Rólunk oldal. Nem kell mást tenned, mint a kapcsolati oldal aljába, írd oda hogy "Ismerje meg irodánkat" és linkeld be a Rólunk oldalra, ahol bemutatod a céged, a munkatársakat...

A lényeg, hogy bátran linkelj (persze a jó ízlés határain belül). A marketingesek ezt úgy szokták megfogalmazni, hogy "vezesd végig a látogatót a weboldaladon". Én pedig úgy, hogy a látogató egy kiskutya (bocsi :), aki aranyos meg minden, de mindig mindet elé kell tenni, különben nem veszi észre, és unalmában elcsavarog!

 

Akkor kezdődhet a blogolás!

 

Első körbe hozzuk létre a kategóriákat, amiket a vázlatra felirtunk. Ne legyünk restek leírást is adni hozzájuk, had legyen tartalmas a weboldal.

Legalább 4-5 bejegyzést írjunk az indulásra, hogy ne legyen "üres" a weboldalunk. Természetesen kezdhetünk olyan sablonos bejegyzéssel is, mint hogy "Elindult weboldalunk". Nem szükséges egyből a világ nagy dolgaival foglalkoznod, nyugodtan írj bejegyzéséket a cégedről, osszál meg jó sztorikat, írd le hogy jutott el vállalkozásod idáig.

Segítségért olvasd el ezt a bejegyzést, és természetesen bátran linkelj a létrehozott oldalakra. Sőt írhatsz az oldalakhoz kapcsolódó bejegyzést is,

példa: éttermed van, és 2 éve bővítettétek ki egy szabadtéri pavilonnal elsősorban esküvők és egyéb rendezvények lebonyolításához. Nos, látom a szemedben, Te vagy a város megmentője! Tehát már írhatod is a cikket (vagy akár többet is), hogy Milyen nehéz egy jó esküvőt megszervezni, és hogy mekkora felelősség ezt az éttermednek lebonyolítani, és hogy mekkora figyelmet fordítottatok a szabadtéri pavilon kivitelezésére, amiről galériát itt és itt tekinthetnek meg - persze mennek az esküvő rendezésnek létrehozott külön oldalra.
-- igen, ezért kezdtünk először az oldalak felszerkesztésével

 

Most állj meg, és gondold át az olvasottakat

 

Tehát a fontosnak jelölt oldalaid a lepkeháló, a bejegyzésekkel, és a kiegészítő oldalakkal pedig tereled a látogatókat a hálódba - valahogy így próbáld meg felszerkeszteni a tartalmat.

 

Itt találod a következő részt, ahol rendbe rakjuk a fejlécet, a láblécet és persze a főmenüt, valamint gondoskodunk egy remek oldalsáv kialakításáról is.

Kósi János webdeveloper
Kósi János

A weboldal készítés nem csak a munkám, a hobbim is. Az aktuális webes trendeket követve mindig azon gondolkozom, hogy lehetne belőlük hasznot csinálni. Hogy ügyfeleimnek ne csak egy weboldalt, hanem működő rendszert biztosítsak, egyre többet foglalkozok online marketinggel is - meg kell hogy mondjam, már a hobbijaim között sorolom

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
PW CMS 1.4.71 · Adatvédelmi irányelvek · Visszajelzés küldése
A weboldal cookie-kat használ. Adatvédelmi irányelvekértem