Így készítsd el saját weboldalad - a megjelenés

2015. augusztus 17., hétfőPW CMS - honlapod szerkesztése

Weboldalad tartalma felszerkesztve, a pluginek elhelyezve, és már a főmenü is kialakításra került! Már nincs sok hátra, hogy élvezhesd a weboldaladért kapott dicséreteket, úgyhogy fogjunk is hozzá a dizájn elkészítéséhez!

Mint ahogy már a cikksorozat korábbi részeiben is többször beszéltünk róla, a weboldal megjelenését akkor a legkönnyebb kialakítani, ha már készen van a tartalom - hiszen így már látjuk weboldalunk összképét, a különböző elemek helyigényét.

Ha nem olvastad volna a cikksorozat előző bejegyzéseit, akkor itt kezd.

 

Az előző részben már létrehoztunk egy új témát, ahol kiválasztottunk egy olyan sablont, ami leginkább illik elképzeléseinkhez. Ezek után már nagyon egyszerű a dolgunk, csak le kell cserélni a sablonon, ami nekünk nem tetszik.

 

Természetesen az egész színtémát is lecserélheted (bár ez valamivel több kattintással fog járni). A színtéma kialakításához itt találsz segítséget.

 

Hol tartunk most pontosan weboldalunk megjelenésének kialakításában?!

Amikor létrehoztuk az új témát kiválasztottunk egy sablont. A sablonban nem tetsző színeket lecseréltük, így weboldalunk színösszeállítása már készen van.

Az előző részben kialakítottuk, és egyben el is rendeztük a főmenüt - ez is kész van.

 

Tehát javarészt megvagyunk, jöhet a pepecselés!

Tudom, hogy mindig ezzel jövök, hogy megint nagyon egyszerű a dolgunk, de tényleg!!
Ez van...

Első körben nyissuk meg a jelenleg használt témát szerkesztésre, és nézzük végig a beállítási lehetőségeket. Kattintsunk mindig a nekünk legszimpatikusabb opcióra. Közben olvasgassunk bele a Súgóba is, ahol pontosan leírjuk, hogy mikor mit, és mire használjunk!

Ha ezzel kész vagyunk, akkor kattintgassuk végig weboldalunk látogatói felületeit is. Nézzük meg, hogy néznek ki a bejegyzések a lista nézetben, hogy néz ki egy bejegyzés ha megnyitjuk, elégé elhatárolódnak-e egymástól weboldalunk különböző elmei, azaz jól értelmezhetők a szekciók határvonalai (nem túl jó ha egybefolyik az egész oldal).

Alakítsuk ki az összes elem megjelenését úgy, hogy összhangban legyenek. Ha weboldalunk több nyelven is elérhető, akkor nézzük meg a fordított változatokat is - győződjünk meg róla, hogy a fordítások is kiférnek a nekik szánt helyen (gondolok itt a német nyelvre, aminek nagyon szép hosszú szavai vannak, pl.: látnivalók - Sehenswürdigkeiten).

 

Kész is vagy!

 

A cikksorozat utolsó részében kialakítjuk a főoldalt, és készen is vagyunk az egész weboldallal.

Kósi János webdeveloper
Kósi János

A weboldal készítés nem csak a munkám, a hobbim is. Az aktuális webes trendeket követve mindig azon gondolkozom, hogy lehetne belőlük hasznot csinálni.
Hogy ügyfeleimnek ne csak egy weboldalt, hanem működő rendszert biztosítsak, egyre többet foglalkozok online marketinggel is - meg kell hogy mondjam, már a hobbijaim között sorolom

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
PW CMS 1.5 · Adatkezelési szabályzat · Visszajelzés küldése
A weboldal cookie-kat használ. Adatkezelési szabályzatértem