Hatékony hibakereséssel, és hiba bejelentéssel bővítettük PW CMS weboldalainkat

2018. október 03., szerdaPW CMS - honlapod szerkesztése

Két dolognál nincs rosszabb a weboldal készítésben. Az egyik, amikor a weboldal egy rejtett pontja nem működik, amire csak ritkán kattintanak - ez az a hiba, amire nagyon nehezen kerül fény. A másik, amikor az ügyfél telefonon keresztül próbálja elmagyarázni, hol a hiba.

A legújabb fejlesztésünkkel mind a 2 problémára hoztunk megoldást - és nem azt, hogy mostantól nem vesszük fel a telefont ;)

Hiba ott, ahol "mi sosem járunk"

Ez a legrosszabb! Nem lehet minden egyes nap a weboldal minden funkcióját kipróbálni/letesztelni a különböző böngészőkben, hogy megfelelően működik-e. Ellenben nagyon kellemetlen, amikor a látogató kattint oda, és hoppsz, nem működik.

Ezért egy automata hibaértesítő rendszert építettünk a PW CMS weboldalakba, ami "elkapja" a programhibákat, és azokat minden paraméterükkel együtt eljuttatja hozzánk. Így nem csak hogy első kézből értesülünk a hibákról, de olyan adatokat kapunk, amik megkönnyítik, felgyorsítják a hibák kijavítását.

 

De nem minden hiba programhiba

Ahogy (valószínűleg) Neked is, úgy Nekünk is nagyon fontos ügyfeleink, és weboldalaik felhasználóinak visszajelzése.

Ezért mind a weboldalak látogatói, mind pedig az adminisztrációs felületen elhelyeztünk egy "Visszajelzés küldése" opciót, amin keresztül könnyedén be lehet jelenteni a hibákat, fejlesztési javaslatokat.

 

PW CMS weboldal visszajelzés küldő ablak

PW CMS weboldal visszajelzés küldő ablak képernyőképpel

Természetesen ismét a Google-t vettük alapul (igen, nekünk még mindig az ő programjaik kifinomultsága a csúcs), így a visszajelzéshez csatolható képernyőkép is a hiba vagy javaslat leírása mellett.

Ugye mondanom sem kell, egy képernyőkép, amin ráadásul még ki is lehet jelölni a problémás részeket (vagy épp elrejteni a privát információkat) mennyire le fogja egyszerűsíteni a bejelentés megértését.

Bizakodva várjuk az új rendszer teljesítését, ami ... hogy is fogalmazzak ... egy két oldalú dolog:

A legjobb az lenne, ha semmi hiba sem jönne be - hiszen mégis csak a hibamentes működés a cél.
Másfelől nagyon várjuk a Visszajelzéseket, hiszen azért készítettük, hogy használjátok.

Majd meglátjuk ;)

Kósi János webdeveloper
Kósi János

A weboldal készítés nem csak a munkám, a hobbim is. Az aktuális webes trendeket követve mindig azon gondolkozom, hogy lehetne belőlük hasznot csinálni.
Hogy ügyfeleimnek ne csak egy weboldalt, hanem működő rendszert biztosítsak, egyre többet foglalkozok online marketinggel is - meg kell hogy mondjam, már a hobbijaim között sorolom

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
Belépés más szolgáltatásokban élő regisztrációval
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési Tájékoztatóértem