Hatékony hibakereséssel, és hiba bejelentéssel bővítettük PW CMS weboldalainkat

2018. október 03., szerdaPW CMS - honlapod szerkesztése

Két dolognál nincs rosszabb a weboldal készítésben. Az egyik, amikor a weboldal egy rejtett pontja nem működik, amire csak ritkán kattintanak - ez az a hiba, amire nagyon nehezen kerül fény. A másik, amikor az ügyfél telefonon keresztül próbálja elmagyarázni, hol a hiba.

A legújabb fejlesztésünkkel mind a 2 problémára hoztunk megoldást - és nem azt, hogy mostantól nem vesszük fel a telefont ;)

Hiba ott, ahol "mi sosem járunk"

Ez a legrosszabb! Nem lehet minden egyes nap a weboldal minden funkcióját kipróbálni/letesztelni a különböző böngészőkben, hogy megfelelően működik-e. Ellenben nagyon kellemetlen, amikor a látogató kattint oda, és hoppsz, nem működik.

Ezért egy automata hibaértesítő rendszert építettünk a PW CMS weboldalakba, ami "elkapja" a programhibákat, és azokat minden paraméterükkel együtt eljuttatja hozzánk. Így nem csak hogy első kézből értesülünk a hibákról, de olyan adatokat kapunk, amik megkönnyítik, felgyorsítják a hibák kijavítását.

 

De nem minden hiba programhiba

Ahogy (valószínűleg) Neked is, úgy Nekünk is nagyon fontos ügyfeleink, és weboldalaik felhasználóinak visszajelzése.

Ezért mind a weboldalak látogatói, mind pedig az adminisztrációs felületen elhelyeztünk egy "Visszajelzés küldése" opciót, amin keresztül könnyedén be lehet jelenteni a hibákat, fejlesztési javaslatokat.

 

PW CMS weboldal visszajelzés küldő ablak

PW CMS weboldal visszajelzés küldő ablak képernyőképpel

Természetesen ismét a Google-t vettük alapul (igen, nekünk még mindig az ő programjaik kifinomultsága a csúcs), így a visszajelzéshez csatolható képernyőkép is a hiba vagy javaslat leírása mellett.

Ugye mondanom sem kell, egy képernyőkép, amin ráadásul még ki is lehet jelölni a problémás részeket (vagy épp elrejteni a privát információkat) mennyire le fogja egyszerűsíteni a bejelentés megértését.

Bizakodva várjuk az új rendszer teljesítését, ami ... hogy is fogalmazzak ... egy két oldalú dolog:

A legjobb az lenne, ha semmi hiba sem jönne be - hiszen mégis csak a hibamentes működés a cél.
Másfelől nagyon várjuk a Visszajelzéseket, hiszen azért készítettük, hogy használjátok.

Majd meglátjuk ;)

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
PW CMS 1.4.71 · Adatvédelmi irányelvek · Visszajelzés küldése
A weboldal cookie-kat használ. Adatvédelmi irányelvekértem