Elkészült a PW CMS 1.5 verziója, azaz a weboldal készítés kezesbáránya

2020. július 02., csütörtökPW CMS - honlapod szerkesztése

Már több mint 5 éve szolgálja ki ügyfeleim weboldalait a PW CMS bérelhető weboldal készítő rendszer, ami (gondolom mondanom sem kell) rengeteg változáson ment keresztül ez idő alatt. Hogy megfeleljen a folyamatosan változó igényeknek, és jobban szolgálhassa a magyar vállalkozások online megjelenését, úgy másfél éve nekiálltam, és az egészet újragondolva az alapjaitól építettem ujjá.

A fő cél az adminisztrációs felület megújítása és a weboldal rendszerének rugalmasabb felépítése volt - persze azért mint minden frissítéssel, új lehetőségek is megjelentek a weboldalakban.

Áttekinthetőbb, könnyebben kezelhető adminisztrációs felület

Itt nagyon egyszerű volt a dolgom. Lecsupaszítottam minden olyan elemet az adminról, amit a visszajelzéseitek alapján nem értettetek, vagy a világ fejlődésével értelmüket vesztették (ilyen például a meta keywords, ami már semmire sem való).

Ezen felül nagy figyelmet fordítottam az áttekinthetőségére - letisztultabb megjelenés, átgondoltabb elrendezések. Plusz, ahol csak lehet (és van értelme) színekkel segítek könnyebben átlátni a listázásokat. Ezt egyből meg is jegyezte egy ügyfelem

ohhh...
színekkel vannak jelölve a termékek állapotai, így mennyivel áttekinthetőbb!!

azaz amikor a webshopod termékeit szerkeszted, akkor listázáskor az aktív termékek állapotát zölddel, az inaktívokat naranccsal, a kifutott termékeket pedig pirossal jelöli meg a rendszer,

Ezek azok az apróságok, amiktől könnyebben végezheted el weboldalad tartalmainak karbantartását, aminek az az egyszerű következménye lesz, hogy előbb végzel a munkával

Nézd meg a galériát! Neked hogy tetszik?

Sajnos az érzékeny adatok miatt a képeket egy tesztfelületről kellett készítenem, ahol pedig pont hogy nincs adat de azért a lényeg látszódik

Most már a mobilodról is tudod weboldaladat ellenőrizni

Jó, eddig is meg tudtad nyitni weboldalad adminisztrációs felületét a mobilodon, de sok esetben nem volt elég reszponzív ahhoz, hogy áttekinthető maradjon. Az átgondoltabb elrendezéseknek köszönhetően most viszont már könnyedén, akár mobilról is bármikor rápillanthatsz weboldaladra - megnézni az aktuális látogatottságot, ellenőrizni a webshopos rendeléseket, vagy átnézni az új árajánlat kéréseket.

Komolyabb tartalmak, mint például oldalak szerkesztéséhez, vagy terjedelmes bejegyzések írásához azért továbbra is azt ajánlom, hogy használj laptop-ot vagy asztali számítógépet - az igazán izgalmas tartalmak nem csak 2 bekezdésnyi szövegből állnak, és nem árt őket megtűzdelni kapcsolódó videókkal, képekkel, amihez nem árt egy normális méretű monitor.

Viszont emlékszel még a tavaly nyáron debütált fejlesztésemre, a GyorsPost-ra?

Rövid, Facebook szerű posztok közzétételéhez, mint pl.:

  • most épp itt vagy ott tárgyaltam
  • már várunk Titeket a standunknál (rendezvényen)
  • ...

remekül működik ez a lehetőség mobilról is! Csak megírod a rövid szöveget, készítesz hozzá egy képet, hashtag-eled és posztolod a nagyérdeműnek

Újragondolt szerkezet a gyorsabb fejlesztésért

Az elmúlt években, ahogy sorra kerültek a weboldalakba az új fejlesztések, megmutatkoztak a rendszer hiányosságai, apró átgondolatlanságai. Ezeket kiküszöbölve az egész weboldal rendszer felépítése újra lett gondolva, hogy gyorsabban lehessen hozzáfejleszteni a kéréseitek, illetve az aktuális online trendek követelményeit.

Ennek fényében 2 új hirdetési felület és 1 bizalom építő bővítmény bele is került a weboldalaitokba:

  • a bejegyzésekbe beszúrható hirdetések
  • a termékek listázásába beszúrható hirdetések
  • és a Szerzőről

A Szerzőről bővítmény remek lehetőséget ad, hogy "szakértőnek" pozicionáld magad látogatóid szemében - így növelve látogatóid vállalkozásodba vetett bizalmát.

Az első 2 bővítmény pedig remek segítséget ad , hogy nem tolakodó mód irányítsd látogatóidat a kitűzött cél felé - például blogodból átirányíthatod az érdeklődőket az Árajánlat kérő űrlapodhoz. Ezek használatát egy későbbi bejegyzésben hosszabban kifejtem.

Plusz ezen felül már készülőben van 2 újabb modul is, az egyiknek a szálláshely kiadók fognak nagyon örülni, még a másik az ingatlanközvetítők életét fogja nagyban megkönnyíteni.

Jó munkát az új, gyorsabb, hatékonyabb PW CMS weboldal szerkesztővel!

Kósi János webdeveloper
Kósi János

A weboldal készítés nem csak a munkám, a hobbim is. Az aktuális webes trendeket követve mindig azon gondolkozom, hogy lehetne belőlük hasznot csinálni.
Hogy ügyfeleimnek ne csak egy weboldalt, hanem működő rendszert biztosítsak, egyre többet foglalkozok online marketinggel is - meg kell hogy mondjam, már a hobbijaim között sorolom

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
PW CMS 1.5 · Adatkezelési szabályzat · Visszajelzés küldése
A weboldal cookie-kat használ. Adatkezelési szabályzatértem