Hogy szabadulj meg szállásadóként a szállásközvetítő portálok hatalmas jutalékaitól?

2021. július 29., csütörtökBlog

Pár évvel ezelőtt sem kértek túl alacsony jutalékok az szállásközvetítő portálok, de már a 20% sem ritka - ahogy ügyfeleimtől hallom. Ez még egy pár férőhelyes szállás esetében is hatalmas kiadásra rúghat évente. De valamit valamiért - nézzünk szembe a tényekkel, azért a szállásadók számára ez egy rendkívül kényelmes megoldás.

Milyen munkát végeznek el helyetted ezek a portálok?

Először is fenntartanak egy hatalmas infrastruktúrát, folyamatosan fejlesztik azokat a felületeket, amiken keresztül kényelmesen adhatod ki szálláshelyeid, és nem utolsó sorban elvégzik helyetted a marketinget. Pontosabban nem csak megtervezik, ki is vitelezik a hirdetéseket, sőt még a cechet is ők állják - ugye mondanom sem kell, hogy ez hatalmas munka és költség.

Viszont egy kis idő és energia ráfordítással mégis nagyban növelheted szálláshelyed éves nyereségét

Alapvetően ehhez nem kell mást tenned, mint fenntartanod egy saját weboldalt egy profi szobafoglaló modullal, hogy a foglalásokat közvetlenül Te tudd befogadni. Ezen felül el is kell érned, hogy vendégeid elhagyják az általuk jól megszokott felületeket, és a weboldaladon keresztül adják le a foglalást, így rá kell szánnod havi pár óra munkát némi marketing kampány megtervezésére, kivitelezésére.

Plusz egy aprócska buktatója még van. A legegyszerűbben úgy érheted el, hogy vendégeid weboldaladon keresztül foglaljanak, hogy olcsóbban kínálod szálláshelyeid saját weboldaladon, mint az említett portálokon. Csakhogy a szállásközvetítő portálok kikötik, hogy a legalacsonyabb árat kell náluk feltüntetned. De szerencsére erre is van megoldás, elkezdesz 5%-os kuponokat osztogatni. Ebben az a szép, hogy még így is 10-15%-kal több marad meg a zsebedben foglalásonként, és mivel ez egyedi kedvezmény, nem ütközik a szállásközvetítő portálokkal kötött szerződéseddel!

Az erre a célra készített kalkulátor segítségével kiszámolhatod, hogy ez számodra mennyi plusz profitot jelentene éves szinten - de először kérlek olvasd végig a cikket. Kalkulátorért katt ide

Fontos, hogy a weboldalt befektetésnek tekintsd, ne kiadásnak

A rossz hírem, hogy ide nem lesz elég egy ingyenes weboldal, vagy "a szomszéd srác nagyon ügyes" kategória. Egy olyan weboldalra van szükséged, aminek a szobafoglalási mechanizmusa vetekszik a szállásközvetítő portálok képességeivel.

A "Kérjen árajánlatot" nem fog működni. Weboldaladnak számon kell tartania a szálláshelyek foglaltságát és a kellemetlenségek elkerülése végett nem engedhet túlfoglalni. Egy másik fontos funkció, ami segítségével nagyobb konverziót érhetsz el, hogy a foglalás leadásakor pontosan kalkulálja a foglalás árát. És természetesen, ami a pénztermelő gépezet szívét adja, a már említett kupon kezelés - ezért is fontos az ár precíz kalkulálása, hogy lássa a látogató, mennyivel jobban jár, ha a weboldaladon keresztül adja le a foglalását.

Hol és kivel tudsz ilyen minőségű weboldalt készíttetni?

Az egyedi fejlesztéstől óvva intenélek, mert hatalmas kiadást jelentene vállalkozásodnak - bár pár év alatt még valószínű ezt is visszatermelné. Viszont mire letelik az a pár év, megváltoznak a vásárlói szokások, és megint elkölthetsz a weboldaladra egy hatalmas összeget.

Ellenben ha a weboldal bérlés mellett döntesz, akkor kedvező áron élvezheted ugyan azt a kényelmet, mint a szállásközvetítő portálok esetében. Azaz nem kell azon törnöd a fejed, hogy milyen irányba kellene fejleszteni weboldalad, hanem az aktuális trendeknek megfelelő fejlesztések automatán belekerülnek weboldalad rendszerébe, Neked csak használnod kell őket - legalábbis ami az én szolgáltatásomat illeti, amit itt tekinthetsz meg.

Kósi János webdeveloper
Kósi János

A weboldal készítés nem csak a munkám, a hobbim is. Az aktuális webes trendeket követve mindig azon gondolkozom, hogy lehetne belőlük hasznot csinálni.
Hogy ügyfeleimnek ne csak egy weboldalt, hanem működő rendszert biztosítsak, egyre többet foglalkozok online marketinggel is - meg kell hogy mondjam, már a hobbijaim között sorolom

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
Belépés más szolgáltatásokban élő regisztrációval
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési Tájékoztatóértem