Miért vannak ekkora különbségek a weboldal fejlesztés árakban? Elmagyarázom!

2019. szeptember 21., szombatA WEB világa

Biztos Te is szembesültél már a weboldal fejlesztés ingadozó árazásával. Kaphatsz egyszeri 50eFt-ért egy teljesen kész, működő weboldalt, még ugyan az a weboldal egy másik webstúdióban 500eFt. Vagy bérelheted tőlünk is weboldalad évi 36eFt-ért. Joggal gondolkozol el rajta, hogy miért is béreljem, vagy fizessek érte egy kisebb vagyont, ha szinte aprópénzért is készítenek weboldalt?!

Természetesen a weboldal fejlesztés bőven nem ilyen egyszerű

 

Miért vannak ekkora különbségek a weboldal fejlesztés árakban

Ami valószínűleg számodra is teljesen egyértelmű, minél több funkciót kérsz bele, annál drágább. Egyértelmű, hogy ha kéred, hogy a bejegyzéseidet lehessen kommentelni is, akkor az bizony növelni fogja a költségeket. De most induljunk ki abból, hogy mind a 3 fentebb említett árajánlat ugyan azokat a funkciókat foglalja magában.

Felteszem a minőségi különbségek is egyből az eszedbe ötlenek, ám a minőségnek első sorban Te csak a felszínét látod, azaz weboldalad megjelenését, amikben nem érezhető a 10x ár különbsége. Ez azért van, mert rengeteg weboldal sablon érhető már el, sok közülük ingyenesen, de gyönyörű dizájnokat lehet letölteni 8-15eFt között. Tehát a weboldal fejlesztésének árai elsősorban nem a leendő weboldal megjelenésében fog megmutatkozni.

Sokkal inkább a programozás minősége, amivel csak később fogsz szembesülni

 

Épp a napokban alakult ki egy kisebb cicaharc kettő, önmagát blogolással népszerűsítő marketinges/SEO-s között, ami bizony a hányavetin megírt weboldalból adódott - legalábbis állítja az alperes.

(legyen alperes és felperes az egyszerűség kedvéért, neveket nem szeretnék írni, mert az jelenleg nem releváns)

A vita abból alakult ki, hogy a felperes állítja, hogy az alperes csalt a bejegyzéseknél elhelyezett értékelésekkel. Az alperes szerint ez azért van mert egy bot (azaz netet vegzáló robot program, ami általában a weboldalakat akarják feltörni) végiglőtte neki az összes bejegyzését 1 csillagra, amit ő úgy orvosolt, hogy minden 1-es csillagot átírt 4-re, mert nem akarták ... igazából lényegtelen

a lényeg:

Eleve úgy kellett volna lefejleszteni azt a weboldalt, hogy a bejegyzések értékelését ne tudják az említett botok manipulálni. Nem csak, hogy így teljesen értelmét veszti ez az egyébként remek lehetőség, de meglehetősen kellemetlen pillanatokat is szülhet, amikor a megjelent bejegyzés 1 órával később már több száz értékelést kap.

(hozzáteszem, kb. 10 perc alatt be lehet dobni egy védelmi rendszert, ami kizárja ezeket az ártalmas robotokat :)

Lehet hogy az egyik weboldal készítő 10x annyit kér, mint a másik, de nemcsak hogy tized idő alatt el is készül a weboldallal, de az ő munkája gyümölcse biztos nem a fent említett esetben fog kiteljesedni.

Az a weboldal készítő, aki 50eFt-ért vállal weboldalt, tipikusan a fogjuk meg az ingyenes WordPress-t, vegyünk hozzá egy szép sablont, pár ingyenes bővítményt, és kész is a weboldal. Ne értsd félre, a WP egy remek CMS rendszer, itt is van egy korábbi írásom róla

Rengeteg apróságon múlik, hogy weboldalad a későbbiekben ne okozzon fejfájást, így érdemes nem a weboldal fejlesztésén spórolni - vagy természetesen választhatsz olyan költséghatékony megoldást is, mint a weboldal bérlés, amikor a weboldal fejlesztés költségét nem egyedül kell megfizetned, ráadásul folyamatos élvezheted az újabb fejlesztések előnyeit.

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
PW CMS 1.4.71 · Adatvédelmi irányelvek · Visszajelzés küldése
A weboldal cookie-kat használ. Adatvédelmi irányelvekértem