Miért vannak ekkora különbségek a weboldal fejlesztés árakban? Elmagyarázom!

2019. szeptember 21., szombatA WEB világa

Biztos Te is szembesültél már a weboldal fejlesztés ingadozó árazásával. Kaphatsz egyszeri 50eFt-ért egy teljesen kész, működő weboldalt, még ugyan az a weboldal egy másik webstúdióban 500eFt. Vagy bérelheted tőlünk is weboldalad évi 36eFt-ért. Joggal gondolkozol el rajta, hogy miért is béreljem, vagy fizessek érte egy kisebb vagyont, ha szinte aprópénzért is készítenek weboldalt?!

Természetesen a weboldal fejlesztés bőven nem ilyen egyszerű

 

Miért vannak ekkora különbségek a weboldal fejlesztés árakban

Ami valószínűleg számodra is teljesen egyértelmű, minél több funkciót kérsz bele, annál drágább. Egyértelmű, hogy ha kéred, hogy a bejegyzéseidet lehessen kommentelni is, akkor az bizony növelni fogja a költségeket. De most induljunk ki abból, hogy mind a 3 fentebb említett árajánlat ugyan azokat a funkciókat foglalja magában.

Felteszem a minőségi különbségek is egyből az eszedbe ötlenek, ám a minőségnek első sorban Te csak a felszínét látod, azaz weboldalad megjelenését, amikben nem érezhető a 10x ár különbsége. Ez azért van, mert rengeteg weboldal sablon érhető már el, sok közülük ingyenesen, de gyönyörű dizájnokat lehet letölteni 8-15eFt között. Tehát a weboldal fejlesztésének árai elsősorban nem a leendő weboldal megjelenésében fog megmutatkozni.

Sokkal inkább a programozás minősége, amivel csak később fogsz szembesülni

 

Épp a napokban alakult ki egy kisebb cicaharc kettő, önmagát blogolással népszerűsítő marketinges/SEO-s között, ami bizony a hányavetin megírt weboldalból adódott - legalábbis állítja az alperes.

(legyen alperes és felperes az egyszerűség kedvéért, neveket nem szeretnék írni, mert az jelenleg nem releváns)

A vita abból alakult ki, hogy a felperes állítja, hogy az alperes csalt a bejegyzéseknél elhelyezett értékelésekkel. Az alperes szerint ez azért van mert egy bot (azaz netet vegzáló robot program, ami általában a weboldalakat akarják feltörni) végiglőtte neki az összes bejegyzését 1 csillagra, amit ő úgy orvosolt, hogy minden 1-es csillagot átírt 4-re, mert nem akarták ... igazából lényegtelen

a lényeg:

Eleve úgy kellett volna lefejleszteni azt a weboldalt, hogy a bejegyzések értékelését ne tudják az említett botok manipulálni. Nem csak, hogy így teljesen értelmét veszti ez az egyébként remek lehetőség, de meglehetősen kellemetlen pillanatokat is szülhet, amikor a megjelent bejegyzés 1 órával később már több száz értékelést kap.

(hozzáteszem, kb. 10 perc alatt be lehet dobni egy védelmi rendszert, ami kizárja ezeket az ártalmas robotokat :)

Lehet hogy az egyik weboldal készítő 10x annyit kér, mint a másik, de nemcsak hogy tized idő alatt el is készül a weboldallal, de az ő munkája gyümölcse biztos nem a fent említett esetben fog kiteljesedni.

Az a weboldal készítő, aki 50eFt-ért vállal weboldalt, tipikusan a fogjuk meg az ingyenes WordPress-t, vegyünk hozzá egy szép sablont, pár ingyenes bővítményt, és kész is a weboldal. Ne értsd félre, a WP egy remek CMS rendszer, itt is van egy korábbi írásom róla

Rengeteg apróságon múlik, hogy weboldalad a későbbiekben ne okozzon fejfájást, így érdemes nem a weboldal fejlesztésén spórolni - vagy természetesen választhatsz olyan költséghatékony megoldást is, mint a weboldal bérlés, amikor a weboldal fejlesztés költségét nem egyedül kell megfizetned, ráadásul folyamatos élvezheted az újabb fejlesztések előnyeit.

Kósi János webdeveloper
Kósi János

A weboldal készítés nem csak a munkám, a hobbim is. Az aktuális webes trendeket követve mindig azon gondolkozom, hogy lehetne belőlük hasznot csinálni.
Hogy ügyfeleimnek ne csak egy weboldalt, hanem működő rendszert biztosítsak, egyre többet foglalkozok online marketinggel is - meg kell hogy mondjam, már a hobbijaim között sorolom

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
Belépés más szolgáltatásokban élő regisztrációval
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési Tájékoztatóértem