Megőrült a Google Analytics, vagy mi a rosseb van itt?!

2015. június 12., péntekA WEB világa

Már figyelem egy pár hónapja, hogy a Google Statisztikai rendszere, azaz az Analytics egyre furább adatokat közöl a felhasználókkal. Ráadásul a beteg állapota csak romlik!

Olyan adatokat mutogat nekem a Google Analytics, amiket még legszebb álmaimban sem mertem elhinni, ezen a weboldalon egy nap több mint 100 látogató?!

Miaz, szülinapom van?!

Sajnos nem, csak a Google mostanában megbolondult.

Már 1 éve is nézegettem, hogy miért Amerikából nézegetik a Pillangó weboldalt, de akkor még nem volt lehetőségem utána járni a dolognak. Minek után később sem változott a helyzet, egyre jobban vártam, hogy a PW CMS rendszer elkészüljön abba az állapotba, hogy végre a Pillangó weboldal el tudja kezdeni használni. Merthogy a PW CMS rendszerhez készítettem egy beépített statisztikai rendszert is.

Íme amiről a Google Analitycs akar engem meggyőzni:

A kockában egy keddi napot láthatunk 108 munkamenettel, és 768 esetben nem volt lekérhető a látogató böngészőjének a nyelvi beállítása - érdekes...

 

Ezzel szemben a PW CMS statisztikai rendszere ugyan erre az időszakra ezt mutatja:

Azért ez sokkal hihetőbb! A legaktívabb nap is 21 munkamenet volt összesen.

 

Nem tudom mi lehet Googléknél

de egy ismerősöm is jelezte, hogy elég érdekes adatokat produkál neki a Google Analytics.

Azt teljes mértékkel kizártnak tartom, hogy a Google-es srácok valamit elrontottak volna, sőt az is gyanús, hogy 1019 munkamenetből 768x nem sikerült megállapítani a látogató nyelvét, ami erősen robotok esetében szokott előfordulni. Lehet hogy egy konkurens cég próbálja aláásni a Google szolgáltatását?! :(

 

 
Reméljük lassan meggyógyul a beteg, mert biztos sokak életét megkeseríti a helyzet - nade majd ha jövő héten kaphatóvá válik a PW CMS rendszerem a beépített statisztikájával!! :)

Kósi János webdeveloper
Kósi János

A weboldal készítés nem csak a munkám, a hobbim is. Az aktuális webes trendeket követve mindig azon gondolkozom, hogy lehetne belőlük hasznot csinálni.
Hogy ügyfeleimnek ne csak egy weboldalt, hanem működő rendszert biztosítsak, egyre többet foglalkozok online marketinggel is - meg kell hogy mondjam, már a hobbijaim között sorolom

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
Belépés más szolgáltatásokban élő regisztrációval
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem