Így indulj el egy egyszemélyes vállalkozás weboldal készítésének útján

2016. április 06., szerdaA WEB világa

A weboldal készítés nem csak a nagyobb cégek előjoga. Hiába egyedül alkotod vállalkozásod, egy jól elkészített weboldal Neked is sokat segíthet! És ne, ne tarts attól, hogy ez számodra megfizethetetlen, rengeteg lehetőség található már a neten, amik között most segítünk Neked eligazodni.

Mire fogod használni a weboldalad?

Valószínű első körben ez fogalmazódik meg benned, hogy "jó, kell weboldal, de mire fogom használni?!"

Nagyon egyszerű, ugyan arra, mint a többi cég! Attól, hogy Te egyedül alkotod a vállalkozásod, a weboldaladat ugyan arra a 2 dologra fogod használni, mint bárki más: vevőszerzésre és tájékoztatásra.

Gondolj bele, még akkor is, ha nem kifejezetten online szerzed ügyfeleidet, hanem ajánlások útján, mennyivel egyszerűbb csak annyit mondania a Téged ajánlóknak, hogy

keress rá a Google-ben "Xy" néven

mint papírfecnikre írogatni a telefonszámot. Sőt, az érdeklődő egyből kap egy alapos tájékoztatást tevékenységeddel kapcsolatban, és egy mindig aktuális, el nem veszíthető telefonszámot/címet.

Egy kihelyezett "Kapcsolatfelvételi űrlap" segítségével, pedig nemcsak hogy kényelmesen veheti fel veled a kapcsolatot az érdeklődő, de számodra is sokkal kényelmesebb ránézni naponta 1x az e-mail fiókodra, mint munka közben a telefonodért kapkodni - főleg ha pl. ács vagy, és folyton a tetőkön rohangálsz :).

Tehát igen is, fogod tudni használni a weboldaladat, fontos helye lesz a vállalkozásod életében, még talán fontosabb is, mint egy nagyobb cég esetében, ahol külön ügyfélszolgálatos kolléga várja az érdeklődők hívásait - számodra ez a kolléga a weboldalad lesz.

 

Milyen funkciókra van szüksége a weboldaladnak?

Első sorban csak olyan alapfunkciókra van szükséged, amit most már a legtöbb weboldal támogat. Azaz tudd szerkeszteni az oldalakat, és tudj létrehozni űrlapokat - ezek a legfontosabbak.

 

Gondolj a jövőre is - ne a legegyszerűbbet válaszd

 

Ha laikusként elkezdesz a weboldaladon gondolkozni, valami olyasmi járhat a fejedbe, hogy "fel kéne kerülnöm a netre". Igazából nem "megjelensz vállalkozásoddal az interneten", hanem ezzel a lépéssel útjára indítod vállalkozásod online marketingjét!

Ez pedig egy bődületesen nagy világ, telis-tele lehetőségekkel, trükkökkel, praktikákkal!

A legfontosabb, hogy weboldaladnak olyan kidolgozott adminisztrációs felülete legyen, amit könnyedén tudsz kezelni. Ha nem tudod könnyedén kezelni, akkor már az online marketing világának küszöbén elfog menni az egésztől a kedved, aminek a vállalkozásod fogja kárát látni - egy rossz weboldal miatt!!

Továbbá, amikre később szükséged lehet/lesz, ahogy minél jobban elkezded érezni az online jelenlét hatalmát:

  • weboldal teljes szerkeszthetősége - a fejléctől a láblécig mindent tudj módosítani
  • korlátlan oldal létrehozása
  • főmenü szerkesztése
  • űrlapok létrehozása
  • reklámfelületek elhelyezése - oldalsávba, láblécbe, fejlécbe
  • felugró ablak

Ezen felül még ami nagyon fontos, és amitől a vállalkozásod hitelesebb lesz az érdeklődők szemében, a saját e-mail cím - tehát hozhass létre e-mail fiókokat.

 

Milyen weboldalt válassz, azaz kivel készíttesd el weboldalad?

Ha csak egy tanácsomat fogadod meg, akkor ez legyen az:
ne készíttess egyedi weboldalt!

Egy egyedi készítésű weboldalnak (ami a fentebbi követelményeknek eleget tesznek) az elkészítési ára nevetve üti a 3-400eFt-ot! Ellenben azoknak a lehetőségeknek a töredékét sem fogja tartalmazni, amikre idővel szükséged lesz.

Az ingyenes weboldal szerkesztőket sem ajánlom. Egyrészt semmi sincs ingyen, azaz a jobb funkciókért már fizetni fogsz, másrészt a csináld magad weboldallal nem fogsz előrébb jutni. Főleg eleinte szükséged lesz némi segítségre, útmutatásra, amit ott nem kapsz meg.

Nem árt, ha az útmutatást egy szakembertől kapod, tehát a "szomszéd srác olyan ügyes" megoldás sem túl optimális.

A 30-100eFt-os weboldalak mögött sem lelhető fel általában szaktudás. Ezek a webstúdiók egy ingyenes tartalomkezelő rendszert szoktak az ügyfelekre rásózni, valamilyen ingyenes sablonnal + kiírnak rá 2 mondatot ... nem jó megoldás.

Arról ne is beszéljünk, hogy a weboldal 2-3 év alatt el is avul. Változnak a trendek, a látogatók elvárásai, így a weboldalaknak nem csak a tartalmát kell folyamatosan frissíteni, hanem a funkcióit is.

 

Én ezért csakis a weboldal bérlést tudom ajánlani.

Gondolj csak bele, nem az lenne a legjobb, és legegyszerűbb számodra, ha olyan áron bérelhetnél autót, hogy az nem kerülne többe, mintha 3-4 évente lecserélnéd egy újra. Csakhogy bérlés közben, ha a szolgáltató cég kifejleszt egy kedvezőbb fogyasztású motort, másnap már be is szerelné a bérelt autódba?! Ki venne ezek után autót??

 

Érdemes körülnézni a bérelhető weboldalak között. Van 2 konkurenciánk is, akiktől szintén egész jó weboldalt bérelhetsz. Annyi köztünk a különbség, hogy nekünk picit más a koncepciónk, tőlünk egy sokkal komplexebb weboldalt bérelhetsz, ami jobban ki fogja szolgálni vállalkozásod - de természetesen valamivel drágábbak is vagyunk.

 

Összegezve

Attól, hogy Neked egy egyszemélyes vállalkozásod van, igenis szükséged van weboldalra. Jó hatással lesz vállalkozásodra.

Havi rendszerességgel rá kell majd szánnod 1-2 órát, hogy frissítsd az adatokat, finomíts a kommunikáción. De ha egy jó weboldal rendszert sikerül beszerezned (mint például a tőlünk bérelhető PW CMS rendszer), akkor ez egyáltalán nem lesz megterhelő, sőt idővel már élvezni is fogod a weboldalad kezelését, mert érezni fogod vállalkozásodon az online marketing hatalmát!

Ne akarj egyedi programozású weboldalt készíttetni, de ne ess bele az ingyenes vagy olcsó weboldalak csapdájába sem. Válaszd a legegyszerűbb utat,

ide kattintva rendelheted meg weboldalad »

 

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
PW CMS 1.4.71 · Adatvédelmi irányelvek · Visszajelzés küldése
A weboldal cookie-kat használ. Adatvédelmi irányelvekértem