Email cím korrigálás, nomeg azok az elveszett levelek

2015. július 03., péntekA WEB világa

Nem egy felhasználóm járt úgy az elmúlt években, hogy regisztrációnál hibásan adta meg az email címét. Elég csak egy karaktert kihagyni, felcserélni, és már nem is fogja megkapni a regisztráció aktiválásához szükséges emailt. De persze erre is van megoldás, nem is egy!

Az első és gyakori megoldása a felhasználó részéről az, amikor némi idő után megunja, hogy nem kapja meg az aktiváló emailt, és újra beregisztrál. Milyen érdekes, hogy a rendszer engedi ismét ugyan azzal az email címmel regisztrálni?!

Hátránya:

  • nem biztos, hogy elég kitartó a kedves delikvens
  • a kedvenc felhasználónevét már eljátszotta az előző, hibás regisztrációnál

A 2. megoldás, amivel én is gyakran éltem, hogy amikor adminisztrátorkén észrevettem a hibás email címet, egyből kijavítottam, aktiváltam a felhasználó profilját, és értesítettem a hibáról.

Hátránya:

  • lehet hogy csak jóval később szúrjuk ki a hibát, és addigra megcsappan a delikvens érdeklődése

 

Tehát akkor mi a legjobb megoldás?!

 

A CsillaECliens névre keresztelt pluginom, ami az email cím mezőről való lekattintás után leellenőrzi az email címet, és ha elütést/elírást érzékel benne, akkor felajánlja a korrigált verziót, amire csak rá kell kattintani, és az lesz megadva az email mezőben.

CsillaECliens - email cím korrigáló

CsillaECliens - email cím korrigáló

Természetesen a rengeteg email szolgáltató miatt, lehetetlen hogy minden email címet kijavítson, a céges email címekről nem is beszélve, és ez természetesen csak a host-ot (azaz domain nevet) tudja ellenőrizni.

Ennek ellenére, amióta a Leg-Technic-en elkezdtem ezt a plugint használni, gyakorlatilag a felére csökkentek azoknak a regisztrációknak a száma, melyek végül nem lettek aktiválva. Hibásan megadott email cím (ami a host részét illeti) pedig a 0-ra redukálódott.

 

Ezek után gondolom mindenkinek egyértelmű, hogy természetesen a PW CMS Felhasználó moduljának regisztrációja is használja ezt a plugint.

Ha weboldaladon van regisztráció, vagy épp most készíttetnél weboldalt, kérj bele ilyen funkciót, hidd el, hasznos!

De igazából a webshopokban sem ártana rendelés leadásakor az email címet ilyen formán is ellenőrizni, mert aztán nagyon kellemetlen, ha nem ér célba a rendelés visszaigazolása.

Kósi János webdeveloper
Kósi János

A weboldal készítés nem csak a munkám, a hobbim is. Az aktuális webes trendeket követve mindig azon gondolkozom, hogy lehetne belőlük hasznot csinálni.
Hogy ügyfeleimnek ne csak egy weboldalt, hanem működő rendszert biztosítsak, egyre többet foglalkozok online marketinggel is - meg kell hogy mondjam, már a hobbijaim között sorolom

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
Belépés más szolgáltatásokban élő regisztrációval
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési Tájékoztatóértem