Az egyetlen kivétel, amikor megteszi egy WordPress weboldal is

2015. július 07., keddA WEB világa

Azon felül, hogy igazából senkinek sem tudom nyugodt szívvel ajánlani, hogy cége weboldalát egy WordPress-re, vagy akármilyen hasonló ingyenes tartalomkezelő rendszerre bízza, egyetlen egy eset mégis akad, amikor azt kell mondanom, Neked egy WordPress-re van szükséged!

Amennyiben komolyan gondolod, hogy szeretnél megjelenni cégeddel a weben, nem fogod kitalálni mit ajánlanék Neked. Na?! Hát persze, hogy a Pillangó Weboldal tartalomkezelő rendszerét, azaz a PW CMS-t.

Természetesen, ha úgy gondolod, hogy ez Neked nem megfelelő, akkor készíttethetsz "egyedi weboldalt" is, de kérlek előtte olvasd el A nagy kérdés, hogy válasszunk webstúdiót? és az Így szűrd ki az átverő webstúdiókat! bejegyzéseimet, nehogy egy túlértékelt WordPress legyen a vége.

 

De akkor kinek ajánlom a WordPress-t?!

 

Neked ajánlom, ha

 • nem vagy biztos benne, hogy Neked ez menne, ezért szeretnéd a lehető legkisebb kiadással kipróbálni az online megjelenést
 • egy teljesen egyszerű weboldalra van szükséged, és megelégszel azzal is, ha a céged elérhetőségei megtalálhatóak a weboldaladon
 • de igazából nem akarsz a weboldaladdal foglalkozni
 • csak kell, mert mindenki ezt mondja

Igen, ez esetben egy ingyenes tartalomkezelő rendszer is bőven elég Neked, melyek közül még mindig a méltón népszerű WordPress-t ajánlanám.

Szükséged lesz egy tárhelyre, amit igazából évi 4-5000Ft-ból meg is tudsz úszni, amiért 1-2Gb-ot bőven kapsz (a tizedét sem fogod kihasználni). Azzal ne foglalkozz, hogy mennyire biztonságos a tárhely, mivel a tárhelyek java részét pont a WordPress oldalakon keresztül törik fel, tehát pont hogy a Te weboldalad lesz a leggyengébb láncszem.

A rendszer beszerzése sem egy nagy dolog, csak írd be a Google keresőjébe, hogy WordPress telepítése, és egyből kidob 10 oldalt, ahol nem csak leírásokat fogsz találni, de még a letöltésben is segítenek.


De ahogy az lenni szokott, van sötét oldal is

 

Az az igazság, hogy egy ingyenes weboldal sosem lesz alkalmas, hogy belekóstolhass, milyen sikereket érhetne el vállalkozásod a neten, mert

 • nem keresőbarát a felépítése
 • ezért is van hozzá egy csomó SEO plugin, amik használatával persze megint csak nem leszel előrébb
 • csak rontanak a helyzeten, mint a legtöbb "profi" plugin
 • mert igazából normális programozó ilyennel nem foglalkozik (vagy elkéri érte az árat?!)
 • így maradnak a kókler programozók által készített pluginek, és dizájnok
 • amikről jobb ha nem is beszélünk
 • de legalább az adminisztrációs felületeden több hirdetés lesz, mint az Online buszmenetrend weboldalon

  ami már önmagában egy túlszárnyalhatatlan rekordnak tűnik
 • és ezek után már nem is lesz túl sok kedved dolgozni vele
 • főleg minek után az adminisztráción ki sem bírsz igazodni
 • mert ott minden van, csak épp a felére nincs szükséged (persze ami kéne, az meg nincs)
 • de ez, és a további olyan varázslatos dolgok, minthogy a fordítás után még mindig félig angol, ahol meg van, jobb lenne ha nem lenne
 • ...
 • és ennek sosem lesz vége

Tehát igazából pont abban fog meggátolni, amiben segítenie kellene!

 

Így tényleg csak annak tudom ajánlani, aki az ég világon semmit sem vár el weboldalától, csak azért kell neki, hogy legyen. Neki viszont meleg szívvel ajánlom, mert ingyen van!

 

Ha Neked túl bonyolult lenne a telepítése, és senkit sem tudsz megkérni, hogy elvégezze helyetted, akkor nagyon sok webstúdió erre szakosodott - igazából több webstúdió készít weboldalt ingyenes motorok felhasználásával, mint amennyi valóban programoz.

Egyre figyelj, annyit fizess, amennyit szerinted megérdemelnek egy max. 3 napos munkáért - de akkor viszont egy csilli-villi WordPress weboldalt kell kapnod, felszerkesztett tartalommal!

 

Ez a véleményem az ingyenes weboldalakról, mint például a WordPress, ami mind közül még mindig kiemelkedő.

Ellenérveket és véleményeket hagyj lent komment formájában

Kósi János webdeveloper
Kósi János

A weboldal készítés nem csak a munkám, a hobbim is. Az aktuális webes trendeket követve mindig azon gondolkozom, hogy lehetne belőlük hasznot csinálni.
Hogy ügyfeleimnek ne csak egy weboldalt, hanem működő rendszert biztosítsak, egyre többet foglalkozok online marketinggel is - meg kell hogy mondjam, már a hobbijaim között sorolom

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
Belépés más szolgáltatásokban élő regisztrációval
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem