Nem kell neked a Google Analytics, mérd weboldalad látogatottságát egyszerűen!

Persze, tudjuk mi jól, hogy a Google Analytics egy rendkívül csodás rendszer volt. Kihangsúlyoznám még egyszer volt. Mára viszont annyira bonyolulttá vált, hogy néha még mi is elveszünk benne. Arról ne is beszéljünk, hogy a legjobb funkciói mára már teljesen visszafejlődtek. Ezért készítettünk weboldaladhoz egy rendkívül egyszerű, könnyen kezelhető statisztikai rendszert, mely legfőbb előnye, hogy mindig kéznél van!

Mik azok a problémák a Google Analyticsban, amik miatt egyre inkább nem szeretjük használni?!

  • egyre bonyolultabb, sőt lassan már én sem tudom mikor hova kell kattintani, pedig nap mint nap weboldalakkal foglalkozok
  • egyre több robot (program) futtatja a javascriptet, amik nap mint nap felkeresik weboldalunkat, és sajnos ez weboldalunk statisztikájában is meglátszódik (hacsak nem hozunk létre szegmenseket, de most ne bonyolítsuk a dolgokat)
  • legfőbb erénye a kulcsszók megjelenítése volt, ami már sajnos régen volt, mivel napjainkban mindenféle adatvédelemre hivatkozva elrejti előlünk ezeket az adatokat

Így viszont semmivel sem jutunk több információhoz, mint amit a PW CMS rendszerbe, azaz a weboldalunkba integrált Statisztikai rendszer elárul nekünk, ráadásul sokkal egyszerűbben.

PW CMS Statisztika grafikon

Weboldaladon grafikonon tekintheted meg a látogatók számát

Ahogy a képen is jól látszódik, pillanatok alatt megtudjuk mennyi látogató volt az adott időszakban weboldalunkon, összesen hány látogatás történt, mennyi az új látogató...
hosszasan sorolhatnánk azt a rengeteg adatot, amit elárul nekünk a PW CMS Statisztika.

PW CMS Statisztika Megtekintett oldalak

PW CMS Statisztika Megtekintett oldalak

Igen, weboldalunk Statisztikájából az is kiderül, hogy melyik oldalakat nyitották meg, és ez az összesnek hány százaléka.

De a füleket váltva megtekinthetjük az Érkezési oldalakat, azaz weboldalunk azon oldalainak a listáját, amiket a látogatók elsőként nyitottak meg a weboldalunkra érkezve az adott időszakban.

PW CMS Statisztika Érkezési oldalak

PW CMS Statisztika Érkezési oldalak

Ugyan így megtekinthetjük, hogy az átkattintással érkező látogatók melyik weboldalról jöttek át hozzánk.

PW CMS Statisztika Hivatkozó weboldalak

PW CMS Statisztika Hivatkozó weboldalak

Minden információt elárul számunkra, amire szükségünk lehet. De mindezt úgy, hogy mindig kéznél van, azaz nem kell egy külső szolgáltatásba külön bejelentkeznünk, és egyszerű, áttekinthető módon közli velünk.

A legfontosabbat (legalábbis én ezt nézem meg mindig), hogy hányan voltak ma eddig a weboldalamon, már az Adminisztráció főoldalán is kijelzi, az adott heti látogatottsággal, és a jelenleg a weboldalon tartózkodó látogatók számával egyetemben. Azt említettem hogy Valós idejű statisztika is van a PW CMS weboldalakban?!

 

Sőt, a hamarosan megjelenő Haladó Modulban, az átfogóbb konverzió méréséhez, még az űrlapok kitöltéseit/beküldéseit is megtekinthetjük majd grafikonon, illetve az oldal látogatottságával is össze tudjuk majd hasonlítani, ahova az adott űrlap be van illesztve - ez egy remek funkció lesz nagyobb online kampányok konverzió méréséhez!

 

Majdnem minden érdeklődő megkérdezi, hogy a Google Analytics beágyazható a bérelhető weboldalba?!

Nos, be, de szerintem nincs túl sok értelme!

 

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
PW CMS 1.4.6 · Adatvédelmi irányelvek · Visszajelzés küldése
A weboldal cookie-kat használ. Adatvédelmi irányelvekértem